Foto: Carlos Perez Gallardo / Reuters / Scanpix
Tennis
16. november 2021, 12:07

Sünnipäeva poolfinaali nimel ohverdanud Badosa: „Keskendusin juba poolfinaalile.“

Oma esimesel WTA aastalõputurniiril poolfinaali purjetanud Paula Badosa kaotas alagrupi viimases kohtumises 5 : 7, 4 : 6 Iga Swiatekile.

Badosa oli kahe esimese vooruga juba grupivõidu kindlustanud ja tema jaoks oli viimane mäng ainult WTA punktide ja auhinnaraha peale. Turniiri seisukohalt ei otsustanud see mitte midagi. Swiatek mängis oma au peale, sest esimesed kaks kohtumist oli ta kaotanud.

„Ma usun, et see oli minult väga korralik matš. Olen väga õnnelik, et lõpuks oma tennist näidata suutsin, kõrvalistest faktoritest jagu sain ja lihtsalt oma mängu mängisin,“ rõõmustas Swiatek mängujärgsel pressikonverentsil. „See turniir oli eriline. Kolmel päeval nii kõrgetasemeliste mängijatega kohtuda on raske. Loodetavasti on järgmine kord minu jaoks natuke õnnelikum.“

Kaotanud Badosa jaoks oli tegemist seejuures oma 24. sünnipäevaga. Poolfinaalis kohtub ta juba täna õhtul kaasmaalase Garbine Muguruzaga ja nii tõi ta alagrupi viimase vooru mõneti ohvriks.

„Keskendusin ja mõtlesin juba homsele mängule, mis on minu jaoks väga oluline. See on võrratu, et kaks hispaanlast poolfinaali jõudsid. Minu jaoks oli juba siia turniirile kvalifitseerumine unistuste täitumine ja seega võite ise järeldada, mida tähendab minu jaoks poolfinaali jõudmine ja seal Garbinega mängimine.“

Teises poolfinaalis kohtub Eesti esireket Anett Kontaveit Maria Sakkariga. Hispaanlannade siseasi saab alguse kell 22, Kontaveit ja Sakkari lähevad vastamisi 3.30.