MEES VÕI NAINE? Jordaania jalgpalliliit on veendunud, et pildil olev Iraani naiste koondise väravavaht Mahdiyeh Molaeile on tegelikult mees.

Foto: Twitter / @AlArabiya
Jalgpall
16. november 2021, 17:12

SKANDAAL! Jordaania jalgpalliliit kahtlustab Iraani räiges pettuses (1)

Jordaania jalgpalliliit kahtlustab, et Iraani naiste koondise väravat kaitses nendevahelises Aasia meistrivõistluste valikmängus mees ja nõuab, et Aasia jalgpalliliit teeks Mahdiyeh Molaeile soouuringu.

„Arvestades meie esitatud tõendeid ja võistluse olulisust, palume, et AFC algataks sõltumatutest ekspertidest koosneva paneeliga läbipaistva ja ausa uurimise, et teha selgeks nii kõnealuse mängija kui ka teiste võistkonnaliikmete sugu. Eriti seepärast, et Iraani naiste jalgpallikoondisel on varem dopingu- ja sooprobleeme esinenud,“ kirjutas Jordaania jalgpalliliidu peasekretär Samar Nassar kirjas, mida jagas Twitteris alaliidu president Ali Bin al-Hussein.

Jutt käib 25. septembril toimunud Aasia meistrivõistluste otsuste kvalifikatsioonimängust, mis läks seisul 0 : 0 penaltiseeriani. Seal võttis 4 : 2 võidu Iraan ja kindlustas Jordaania arvelt pääsme suurturniirile. Väravavaht Molaei tõrjed olid Ilta-Sanomati teatel edu üheks aluseks.

Pressiteates vihjatakse ilmselt aastale 2015, mil tuli välja, et Iraani naiste koondises mängib kaheksa jalgpallurit, kes pole soovahetusprotsessi lõpetanud.