Emmanuel Ibrahim Rotich ei võtnud kohtus süüd omaks.

Foto: Twitter / @Hot_96Kenya
Kergejõustik
16. november 2021, 21:43

Abikaasa ei võtnud maailmarekordinaise mõrva omaks

Keenia pikamaajooksja Agnes Tiropi mõrvas süüdistatav Emmanuel Ibrahim Rotich, kes oli tapetu abikaasa, ei võtnud täna Eldoreti kohtus süüd omaks.

Politseiuurijad leidsid septembris Saksamaal 10 km maanteejooksu maailmarekordi püstitanud keenialanna oma Iteni kodust tapetuna 13. oktoobril. Voodil vereloigus lebavat naist oli pussitatud kaela ja kõhtu, vahendas Inside the Games.

Järgmisel õhtul arreteeriti 25aastase Tiropi 41aastane abikaasa Rotich, kes üritas põgeneda naaberriiki ja rammis selle käigus veoautot.

Talle tehti vaimse tervise hindamine ja esitati täna mõrvasüüdistus, mida mees ei võtnud omaks. Oktoobri lõpus vahendas Keenia meedia kohaliku politsei teadet, et „lahkamisaruanne ja kahtlusaluse kiri ülestunnistusega ning mõrvarelvad on andnud meile hulganisti tõendeid, mis viitavad mõrvale“.

Tirop näitas säravaid tulemusi peale maantee ka staadioniradadel – sel suvel tuli ta Tokyo olümpial 5000 meetri jooksus neljandaks. 2017. ja 2019. aasta maailmameistrivõistlustelt on tal ette näidata kaks pronksmedalit.

Alles septembris uuendas Tirop 10 kilomeetri maanteejooksu maailmarekordit 28 sekundiga. Uus tippmark on 30.01. Vana rekord püsis löömatuna lausa 19 aastat ja selle autoriks oli marokolanna Asmae Leghzaoui.