Garbiñe Muguruza edenes aastalõputurniiri finaali.

Foto: HENRY ROMERO / REUTERS / SCANPIX
Tennis
17. november 2021, 00:44

UNELMATE FINAALI EI TULE! Muguruza alistas Badosa

Tenniseaasta lõpus olid kaks kõige vingemas hoos naist Anett Kontaveit ja Paula Badosa ja paljud tennisefännid ootasid aastalõputurniiril just nende omavahelist finaalheitlust. Garbiñe Muguruza on nüüd paari päevaga alistanud nad mõlemad.

Kui Muguruza lahingus Kontaveitiga ei tähendanud meie tennisisti kaotus midagi hullu – pääs alagrupist edasi oli Kontaveitil juba kindel – siis Badosa jaoks on võistlus läbi. Kahe hispaanlanna kohtumine lõppes Muguruza 6 : 3, 6 : 3 võiduga.

Tund ja 26 minutit väldanud kohtumises pani Muguruza maksvusele enda suurema kogemuspagasi ja kangemad närvid: Badosa lõi läbi matši servi täpsemini, aga Muguruza oli enda pallingute realiseerimisel efektiivsem. Sama kehtis ka rünnates: noorem hispaanlanna tegi küll rohkem äralööke, aga ka eksis lihtvigade näol märkimisväärselt enam (30 : 21).

„Täna oli keeruline päev. Ma ei tundnud end väljakul endana ja ei mänginud sellist mängu nagu ootasin,“ sõnas Badosa ja lisas, et rahvuskaaslane mängis hästi ja oli otsustavatel hetkedel kindlam.

Kokku murdis Muguruza matši peale Badosa pallingu kolmel korral: avasetis kolmandas ja üheksandas, teises setis teises geimis.

Seega edenes Muguruza turniiri finaalmatši. Tema vastane selgub veel eesootaval ööl, kui Kontaveit madistab oma hea sõbranna Maria Sakkariga.

Badosa teekond aastalõputurniiril sai aga otsa. Kuidas 24aastane tennisist esimese kogemuse kokku võtab? „See on teistsugune ja intensiivne. Sa mängid iga kahe päeva tagant justkui suurturniiri finaalis, kuna sa kohtud esikaheksa mängijaga. See on teistmoodi ja ka vaimselt päris intensiivne,“ vastas ta.