Dani Sordo.

Foto: Stanislav Moškov
WRC
17. november 2021, 09:12

Hyundai ralliäss: Neuville on praegu Tänakust tugevam (2)

Hyundai piloot Dani Sordo ei loe tiimikaaslast Ott Tänakut autoralli MM-sarja järgmise hooaja suurimate favoriitide sekka.

Praeguse generatsiooni ralliautodega selgitatakse viimane maailmameister välja sellel nädalavahetusel, uuel hooajal tulevad teedele hübriidajamiga Rally 1 masinad .

„Loodetavasti on Hyundai tugev. Kuid uute autodega me ei tea, mis seisus on teised,“ rääkis ka tuleval hooajal MM-sarjas jätkav 38aastane hispaanlane. „Autod on väga palju muutunud, mitte ainult mootor. Arvan, et Hyundail läheb hästi, kuid Ford on alati tugev, kui sarja tulevad uued masinad. Viimasel ajal oli M-Spordil keeruline arengutega kaasas käia, aga selle põlvkonna autodega võitis esimese maailmameistritiitli näiteks Sebastien Ogier. Olen kindel, et ka Hyundail on hea auto.“

Karjääris kolm WRC-etappi võitnud Sordi reastas ka järgmise aasta soosikud. Üllatuslikult Ott Tänak tema nimekirja ei mahtunud. „Palju sõltub autode kiirusest, kuid järgmisel aastal on Elfyn Evans kindlasti väga tugev. Lisaks Kalle Rovanperä ja Thierry Neuville. Ausalt öeldes ma ei näe, et Tänak oleks nende tasemel,“ ütles ta.

„See aasta pole tal kuigi välja tulnud. Mu meelest on Neuville temast praegu tugevam. Jah, tal on olnud ebaõnne, aga minu silmis on favoriidid need kolm, keda nimetasin,“ sedastas ta.

2021. aastal WRC-sarja maailmameister selgub sellel nädalavahetusel Monza rallil.