Anett Kontaveit Guadalajaras peale Maria Sakkari alistamist.

Foto: AP / Scanpix
Tennis
17. november 2021, 11:03

Kas võitude arvult maailmas esikohale tõusnud Kontaveit paneb aastale ilusa punkti? Uba: finaali otsustavad pisiasjad (3)

Mehhikos Guadalajaras toimuva WTA aastalõputurniiril finaali jõudnud Anett Kontaveit teenis hooaja 48. võidu, millega ta on jooksva kalendriaasta edukaim tennisist. Juba öösel vastu neljapäeva madistab eestlanna Garbiñe Muguruzaga aastalõputurniiri esikoha ja 1,5 miljoni euro peale. Tennisespetsialist Margus Uba nendib, et mõneti sattus Kontaveidi hea hoog valele hooajale, sest mõnel muul aastal paneks ta taskusse kaks korda suurema summa ning valitaks Eesti aasta naissportlaseks.

Varasemalt on Muguruza ja Kontaveit kohtunud viiel korral, millest hispaanlanna on võitnud kolm matši. Uba sõnul saab siiski järeldusi teha vaid viimasest kahest tänavu toiminud mängust, kui Kontaveit võitis Moskvas kindlalt 6 : 1, 6 : 1 ning aastalõputurniiri alagrupis jäi peale Muguruza skooriga 6 : 4, 6 : 4. „See teebki finaali eelloo põnevaks. Muguruza on üks ja ainus, kes suutis Anetti viimastel kuudel võita. Hispaanlanna teab, et suudab eestlanna alistada. Saab olema teenitult unetu öö. Kihlveokontorites on siiski imepisike soosik Kontaveit,“ lausub Uba.

Edasi lugemiseks: