Soome kaotas koduväljakul 0 : 2 Prantsusmaale.

Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
17. november 2021, 11:53

VALUS: Soome jalgpallikoondise unistus MMist kustus viimase vooruga

Veel eilse õhtu eel hoidis Soome jalgpallikoondis 2022. aasta maailmameistrivõistluse valikgrupis teist kohta, mis viinuks meeskonna play-off'i. Kuid põhjanaabrite kahjuks eilsed tulemused neid ei soosinud

D-valikgruppi juhtis enne eilset MMile pääsu kindlustanud Prantsusmaa 18 punktiga. Neile järgnesid Soome 11, Ukraina 9 ning Bosnia ja Hertsegoviina 7 silmaga. Nii oli põhjanaabritel play-off'i pääsemiseks kaks ust: nad kas võidavad kodus Prantsusmaad või Ukrania ei võida Bosniat.

Soome pusis Prantsusmaa vastu kõvasti ja püsis tippmeeskonna vastu mängus üle tunni. Kuid 66. minutil mängis Kylian Mbappe seinasööduga vabaks Karim Benzema, kes lõi karistusala joonelt Leo Väisäneni rikošetist palli võrku.

Esimesel tabamusele eeltöö teinud Mbappe sai ka ise nime statistikasse, kui ta kümme minutit hiljem sai küljejoone lähedal palli, lippas Väisänenist mööda karistusalasse ja põrutas palli tagumise posti kõrvale. Põhjanaabrite kahjuks jäi samal ajal Bosnia ja Hertsegoviina kodus 0 : 2 alla Ukrainale, millega Soome kukkus valikgrupis kolmandaks.

Standings provided by SofaScore LiveScore

„Olen pettunud kahel põhjusel. Me ei saanud vaatamata päris heale esitusele soovitud tulemust ja abikätt ei ulatanud ka Bosnia,“ ütles Soome peatreener Markku Kanerva Viaplayle. „Teisalt olen nukker ka seetõttu, et kaks meie koondislast lõpetavad tänasest karjääri.“

Nimelt kinnitas Kanerva, et kogenud kaitsjad Paulus Arajuuri ja Joona Toivio enam rahvusmeeskonda ei esinda. 33aastased Arajuuri ja Toivio olid sealjuures 2021. aastal toimunud EMil meeskonna ühed põhimehed. „Nad teatasid meeskonnale enne matši, et nad lõpetavad koondisekarjääri,“ lisas Kanerva.

Valikgruppide võitjad kindlustasid koha MMil, teiseks jäänud meeskonnad selgitavad veel kolm Katari sõitjad. MM toimub tuleva aasta lõpus.