Roger Federer.

Foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Tennis
17. november 2021, 18:35

Federer jätab Austraalia lahtised vahele, kuid karjääri veel ei lõpeta: „Tahan näha, milleks võimeline olen.“

Aegade parimaid tennisiste Roger Federer (ATP 16.) teatas, et jätab jaanuaris toimuvad Austraalia lahtised meistrivõistlusted vahele. Suure tõenäosusega peab vigastusest paranev 40aastane spordilegend loobuma ka järgmise aasta suve alguses peetavast Wimbledoni turniirist.

Karjääri jooksul 20 suure slämmi turniiri võitnud šveitslane mängis viimati tänavu juulis Wimbledonis, kus jõudis veerandfinaali. Pärast seda läks ta põlveoperatsioonile ning arvab, et võiks sellest täielikult taastuda järgmise aasta suveks.

„Oleksin väga üllatunud, kui saaksin [2022. aastal] Wimbledonis mängida. Saan jaanuaris alustada rahuliku jooksmisega ning jätkata väljakul treeningutega märtsis või aprillis. Seega eeldan, et võiksin võistlustulle naasta järgmisel suvel,“ sõnas Federer BBC vahendusel.

Wimbledoni turniir, mille Šveitsi tennisist on võitnud rekordilised kaheksa korda, algab järgmisel aastal 27. juunil. Kuigi usutavasti peab ta sellest loobuma, ei kavatse tennisist veel pikale ja edukale karjäärile punkti panna.

„Tahan veel korra näha, milleks võimeline olen. Tahan ise tennisega hüvasti jätta. Seetõttu annan endast vigastusest taastumisel parima. Mu maailm ei kuku kokku, kui ma ei jõua enam suure slämmi turniiri finaali. Kuid see oleks suurim unistus. Ja ma usun sellesse jätkuvalt. Usun sellistesse imedesse,“ lisas Federer.