Usain Bolt.

Foto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
17. november 2021, 23:24

Sprindilegend kahetseb? Bolt: oleksin võinud Tokyos kulla võita

Pärast Londoni MMi karjääri lõpetanud sprindilegend Usain Bolt tunnistas, et tal oli raske Tokyo OMil 100 m jooksu jälgida.

Jamaicalane usub, et tal oleks olnud šanss võita sel distantsil neljas järjestikune olümpiakuld, kui ta poleks neli aastat varem karjääri lõpetanud.

100 m jooksus võidutses mäletatavasti itaallane Lamont Marcell Jacobs ajaga 9,80. Tegu pole sugugi kehva tulemusega, ent jääb Bolti nimel olevale maailmarekordile (9,58) alla 22 sajandikuga. Kaheksakordne olümpiavõitja on nüüdseks 35aastane, ent on veendunud, et Tokyo OMi võiduaeg oleks talle jõukohane olnud.

„Tundsin sellest väga puudust. Oleksin tahtnud seal olla. Elan selliste hetkede nimel. Seega oli mul seda raske vaadata. Treener ütles mulle mu karjääri lõpus, et teised ei saa kiiremaks, vaid sina jääd aeglasemaks. Ma ei mõelnud sellele kunagi nii. Kuid tal on õigus, sest paljud pole tõepoolest kiiremaks saanud. Viisin rekordi niivõrd kaugele ja ajad jäid seejärel aeglasemaks. Kuid 9,80ks oleksin kindlasti olnud suuteline,“ vahendas Bolti sõnu Eurosport.

Jamaica legendi nimel on siiani kolm maailmarekordit: 100 m jooksus 9,58, 200 m jooksus 19,19 ja 4 x 100 m distantsil 36,84. Ta ei usu, et keegi praegustest sportlasteks võiks nende markideni küündida.

„Ma arvan isiklikult, et praegusest põlvkonnast ei suuda keegi neid rekordeid purustada. Seega tuleb veel paar aastat oodata,“ sõnas Bolt.