Garbiñe Muguruza.

Foto: AP / Scanpix
Tennis
18. november 2021, 10:14

Kontaveidi alistanud Muguruza: see on mu karjääri parim aasta! (5)

Tennise WTA aastalõputurniiri finaalis 6 : 3, 7 : 5 Anett Kontaveidi (WTA 8.) alistanud Garbiñe Muguruza (WTA 5.) tunnistas, et tema jaoks oli see võit võrdväärne kahe auhinnakapis oleva suure slämmi karikaga.

„Teadmine, et olen aastalõputurniiri võitja, kõlab suurepäraselt. Nädal ei alanud hästi, aga olin tugev ja ei andnud alla,“ vaatas Muguruza tagasi turniiri hapule algusele. Peale kaht mängu oli ta kirjas 2 : 6, 6 : 3, 6 : 4 võit Barbora Krejčíková üle ja 6 : 4, 2 : 6, 6 : 7 (6 : 8) kaotus teisele tšehhitarile Karolína Plíškovále. Nii oli hispaanlannal alagrupi viimase matši eel selg vastu seina ja ta pidi edasipääsuks alistama Anett Kontaveidi. Ta sai sellega hakkama skooriga 6 : 4, 6 : 4.

Poolfinaalis alistas ta kaasmaalase Paula Badosa ning finaalis taaskord Kontaveidi. „See oli meeskonnatöö. Oluline oli kogemus, perspektiiv ja meelerahu. Alustasin turniiri vale jalaga, aga suutsin selle ümber pöörata. See näitab minu kui mängija arengut. Olen kogenum ja suudan halvad hetked elada ning näitasin, et olen selleks ja enamakski võimeline,“ selgitas ta.

„Kuid turniir oli üsna närviline, sest alagrupis luges iga mäng. Tunnistan, et ühel hetkel arvasin, et kukkusin välja. Aga sisestasin endale, et pean andma endast parima ning tükk tüki haaval läksid asjad paremaks,“ lisas hispaanlanna.

Muguruza võitis 2016. aastal Prantsusmaa lahtised ning hooaeg hiljem Wimbledoni, millega ta tõusis toona maailma esireketiks. Kuid viimasel neljal aastal pole hispaanlannal suurturniiridel täistabamust tulnud.

„See on hea tunne, et suutsin võita kõva turniiri. Ma olin taas lähedal möödunud hooajal Austraalias. Aga selliste finaalide ja võitude nimel ma elan,“ jätkas 28aastane tennisist.  „Viimane aasta oli raske, sest peale Austraalia lahtiste finaali läks maailm pandeemia pärast kinni. Tahtsin tänavu alustada sealt, kust toona pooleli jäin. See on mu parim aasta, sest olen stabiilsem, rahulikum, võitsin rohkem tiitleid kui iial varem ning nüüd sain selle trofee. See on justkui tiitlite tiitel,“ rääkis ta.

Ehkki Muguruza laeks selle aasta suure slämmi turniiridel jäi neljas ring, siis ta võitis Austraalia Yarra Valley, Katari lahtiste ja Chicago WTA-turniirid.

Kuidas suhestub aga aastalõputurniiri esikoht kahe suure slämmi tiitliga? „See tunne on teistsugune. Suure slämmi turniirid on suuremad ja värvikamad, aga siin mängid sa maailma kaheksa tugevama vastu ning iga mäng on nagu finaal. Kes selle võidab on aasta parim mängija. Üldiselt hinnatakse seda vähem kui slämme, aga ma paneks selle nende kõrvale,“ vastas esimese hispaanlannana turniiri võitnud Muguruza.