Karl Johan Lips siirdus Itaalia klubisse Chieti.

Foto: www.chietibasket1974.it
Korvpall
18. november 2021, 14:17

Itaalia esiliigasse siirdunud Lips: leegionärina kaasneb platsil suur vastutus

Hooaega Viimsi/Sportlandi korvpalliklubis alustanud Karl Johan Lips siirdus Itaalia tugevuselt teise liiga klubisse Chieti Basket 1974.

„Näen seda suurepärase võimalusena, sest saan olla võõrsil leegionär. Sellega kaasneb nii platsil kui väljaspool seda suur vastutus. Kuigi pean aitama tiimil võita, siis mu meelest võõrmängijana sa pead panustama ka teisiti,“ rääkis 25aastane eestlane pressikonverentsil. „Kuna siinne võistkond on noor, siis ma ei tohi trennides näidata halba suhtumist, vaid pean oleme eeskuju. Sellega saan mulle võimaluse andnud klubile tagasi anda.“

Kahemeetrine äär tegi Eesti meistriliigas debüüdi hooajal 2014-2015 Rapla ridades, kus ta veetis kaks ja pool aastat. Seejärel kandis ta Rakvere Tarva ja Pärnu Sadama vormi. Läbilöögi tegi Lips aga Tallinna Kalevis, kus mängis eelneval kolmel hooajal ning viskas Eesti-Läti liigas igal aastal vähemalt 10 silma ning võttis 6 lauapalli.

Tänavu kuulus Lips esimest hooaega Eesti-Läti liigas osalevas Viimsis põhitegijate sekka, kus ta seitsme mänguga viskas keskmiselt 14,4 punkti, noppis 7,3 lauapalli, andis 3,1 korvisöötu ning tegi 1,9 vaheltlõiget. 

Chieti on Itaalia esiliiga A2 punases alagrupis võitnud seitsmest mängust kolm. Itaalias liigas tohib mängule üles anda kaks võõrmaalast. Lisaks kohalikele mängijatele kuuluvad tiimi koosseisu valgevenelane Kirill Tsertserukov, serblane Nemanja Dincic, sloveen Matic Rebec ning ameeriklane Cameron Jackson, kellest kahel esimesel on taskus Itaalia mängijapass. Lips toodi aga vigastada saanud tiimi liidri Jacksoni asendajaks.

Nii tehti Lipsuga kahe kuu pikkune leping, mida on võimalik pikendada. Eestlane selles probleemi ei näinud. „Armastan korvpalli mängimist ja see on õnn, et teen seda tööna. Kui su õlul on selline surve, et sa pead igal õhtul ennast tõestama, siis tulen igal juhul siit tugevamana välja. Loodetavasti on tiim koos minuga edukas,“ ütles ta.

Lips saab eeldatavasti tuleristsed sellel nädalavahetusel, kui Chieti mängi Scfati Basketiga.