Matthias Tass.

Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
18. november 2021, 16:45

VIDEO | KÕVA SÕNA! Oivalise mängu teinud Tass viskas punktirekordi ja tüüris omad võidule

Kui seni on USA ülikooliliigas Eesti korvpalluritest enim säranud Kerr Kriisa, siis läinud öösel tegi suuri asju Matthias Tass, kes aitas Saint Mary’s Gaelsil alistada Bellarmine Knightsi 73 : 64.

Kui eelmises kohtumises Southern Utahi vastu veetis Tass platsil 21 minutit, tegi selle aja jooksul täpselt ühe pealeviske ja jäi nulli peale, siis seekord usaldasid kaaslased teda rohkem.

Tass alustas traditsiooniliselt algkoosseisus, viibis väljakul 30 minutit ja sai kirja koguni 25 punkti. Kõik teele saadetud kaheksa kahest läbisid korvirõnga, vabaviskeid tabas eestlane 9/11. Ühtlasi on 25 punkti ka Tassi punktirekord. Lisaks sai Tass kirja kuus lauapalli, kaks resultatiivset söötu ja kolm viga.

Tassi meeskonnakaaslane Leemet Böckler platsile ei pääsenud. Legendaarse Šarunas Marculionise poeg augustas sai mänguaega 11 minutit ja jäi nulli peale.

Saint Mary’s on võitnud kõik seni peetud neli kohtumist ja ees ootab Las Vegase miniturniir, kus kohtutakse teiste seas ka Markus Ilveri koduülikooli Wisconsiniga.