Nii trikitas Kelly Sildaru tänavu 8. jaanuaril.

Foto: LUKAS HUTER/APA/AFP
Talisport
19. november 2021, 12:02

HEA TÖÖ: Kelly Sildaru pääses MK-etapil finaali (1)

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru pääses Austrias Stubais toimuval MK-hooaja esimesel pargisõiduvõistlusel muretult kvalifikatsioonist homsesse finaali.

Sildaru sooritas esimesel laskumisel ühel reilil plaanitust natuke lihtsama triki, sest tahtis kindlalt finaalikoha kätte saada. See õnnestus. Ta teenis avakatse eest 87,70 punkti ja läks kvalifikatsiooni juhtima.

Teisel katsel õnnestus Sildarul tulemust parandada (88,66), kuid kokkuvõttes lõpetas ta kvalifikatsiooni teisena. Parima punktisumma (89,02) teenis šveitslanna Mathilde Gremauld.

„Eks närv oli kindlasti suurem kui tavaliselt,“ sõnas Sildaru etteaste järel Delfile. „See on ka loomulik, kuna on pikk võistluspaus olnud ja alguses ei pruugi teada, mida oodata. Ma ei saa öelda, et see enesekindlust mõjutaks, aga ei ole ideaalselt saanud tervet run'i (laskumist – toim) läbi teha. Peale esimest ringi oli juba päris hea olla.“

Muide, eestlanna suusatab Stubais ilma keppideta, sest taastub pöidlavigastuest.

Üks suursoosik Tess Ledeux ebaõnnestus ka teisel sooritusel ega pääsenudki finaali. Võidu nimel ei konkureeri ka hiinlanna Ailing Eileen Gu, kes maandus hiljuti esimese naisena triki double cork 1440. Ta sai suure tõenäosusega treeningul vigastada ja loobus etteastest.

Homme kell 12.20 algavasse finaali pääsesid veel norralanna Johanne Killi (84,98 punkti), kanadalanna Megan Oldham (80,82), šveitslanna Sarah Höfflin (80,63), britt Kirsty Muir (80,08), ameeriklanna Maggie Voisin (73,30) ja austerlanna Laura Wallner (72,15).