Thierry Neuville pidi suurema osa kiiruskatsest läbima lõhutud esiosaga.

Foto: Twitter / @nodas_andronis
WRC
20. november 2021, 11:09

VIDEO | Teist päeva katsevõiduga alustanud Neuville sõitis teepiiretesse ja langes esikolmikust välja

Kui Monza ralli teise võistluspäeva avakatse järel oli Thierry Neuville lootusrikas, et ehk suudab veel Sebastien Ogier' ja Elfyn Evansi surve alla panna, siis kohe päeva teise, 25 km pikkuse katse alguses sõitis belglane vastu teepiiret ning kuigi sai katkise auto kiuste jätkata, langes ta üldarvestuses neljandaks.

Üheksandale kiiruskatsele vastu minnes kaotas Neuville liidrikohale tõusnud Ogier'le 18,5 ja Evansile 17 sekundiga, ent pärast avariid on seis Hyundai piloodi jaoks sant. Uuesti liidrikoha haaranud Evansile kaotab ta 44,9 sekundiga ning ka kolmandal kohal sõitev meeskonnakaaslane Dani Sordo edestab teda nüüd 17,8 sekundiga. Vähemalt on Neuville'i selja taga tükk tühja maad, sest Oliver Solberg jääb temast 17,7 sekundi kaugusele.

„Tegin enne katse algust seadistuses mõned muudatused ning rehvid ei olnud sada protsenti soojad. Kohe alguses kaotasin tagaosa üle kontrolli ja hakkasin libisema. Peaaegu oleksin kurvist läbi pääsenud, aga nii ei läinud. Põhiline ajakaotus tuli siiski auto taaskäivitamisest,“ rääkis Neuville kiiruskatse finišis.