Lewis Hamilton.

Foto: Reuters / Scanpix
Vormel 1
20. november 2021, 17:28

Katari GP ajasõidu võitis Hamilton. Verstappen: meil on sellel ringrajal probleeme (1)

Vormel 1 Katari GP ajasõidu võitis Mercedese piloot Lewis Hamilton, kes edestas MM-sarja üldliidrit Max Verstappenit 0,455 sekundiga.

Vormel 1 hooaja lõpuni on veel kolm etappi, sellel nädalavahetusel võtavad piloodid mõõtu Kataris. Üldkokkuvõttes on Verstappeni edu Hamiltoni ees 14 silma, kuid Kataris stardib esikohalt britt. „Tegin väga ilusa ringi. See oli tõesti magus aeg ja siin ringrajal on imeline sõita. Tundsin end väga hästi,“ rääkis Hamilton kvalifikatsiooni järel.

Kui britt säras, siis tema põhikonkurent oli peale ajasõitu morn. Hamiltonile ligi poole sekundiga kaotanud Verstappen tunnistas, et Red Bullil pole hea nädalavahetus. „Mu meelest jääb meil natuke kiirust puudu, mistõttu oli päris keeruline. Checo ei pääsenud isegi kümne parima sekka, mis näitab niisamuti, et meil on keskmisest rohkem probleeme,“ vihjas teise aja välja sõitnud hollandlane tiimikaaslasele Sergio Perezile, kes sai homseks alles 11. lähtekoha. 

Probleeme oli teistelgi. Näiteks Ferrari piloot Charles Leclerc oli 13. ja McLareni sõitja Daniel Ricciardo 14. Nii stardivad homme teisest reast Valtteri Bottas (Mercedes) ja Pierre Gasly (AlphaTauri) ning kolmandast reast Fernando Alonso (Alpine) ja Lando Norris (McLaren).

Tiimikaaslasele 0,651 sekundiga alla jäänud Bottas nentis, et temagi auto ei töötanud soovitult. „Olin päris hädas, eriti esimeses kurvis. Peame vaatama, mis mure seal oli. Andsin endast parima, aga olen üsna segaduses, miks vormel ühtäkki ei toimi,“ lausus soomlane.