Rauno Sappinen sai Legioni vastu jala valgeks penaltipunktilt.

Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
20. november 2021, 18:24

Flora seljatas pehmelt antud 11 meetri karistuslöögi abil Legioni. Puri: see polnud penalti (4)

Jalgpalli meistriliigas alistas tiitlikaitsja Tallinna Flora 2 : 0 Tallinna Legioni, millega vähendas vahe ühe matši vähem pidanud FCI Levadiaga ühele silmale.

Eelnevas kuues Flora ja Legioni omavahelises matšis väljus võitjana esimene, laupäeval lisandus seeriasse seitsmes võit. Uimaselt alanud mängu võtmemoment tuli avapoolaja keskel, kui tsenderduse suunas liikunud Rauno Sappinen kukkus Aleksandr Volodini väga õrnast kehapuutest ning vilemees Roomer Tarajev määras olukorrast 11 meetri karistuslöögi, mille Sappinen ise 26. minutil realiseeris.

Legioni poolkaitsja Sander Puri polnud otsusega rahul. „Alguses mängisime hästi ja siis tuli mingisugune pennal. Ma ei tea, mitmes kord selline meie vastu vilistati sellel hooajal. Isiklik arvamus on, et see polnud penalti. Eks ta sealt läheb, sest sellise vastase vastu nagu Flora on 0 : 1 kaotusseisus keeruline. Aga täielikult mäng polnud Flora käes, olime mängus sees,“ vaatas Puri Soccerneti ülekandes juhtunule tagasi.

Peale puhkepausi hakkas Legion võtma mõnevõrra enam riske, kuid väga häid võimalusi ei suutnud nad luua. 72. minutil tegi sotid lõplikult selgeks täistunnil vahetusest sekkunud Konstantin Vassiljev, kes lükkas võrku Rauno Sappineni söödu.

Legioni parim võimalus tuli teisel lisaminutil, aga Flora kollkipper Matvei Igonen tõrjus Dušan Bakici 11 meetri karistuslöögi. „Nende kastis me ohtlikuks ei saanud ja viimast söötu me ei leidnud. Kontrollisime keskvälja, leidsime käike, aga viimane lüke jäi tegemata,“ nentis Puri.

Legionil on veel võimalus tõusta Eesti neljandaks klubiks, sest kaks vooru enne hooaja lõppu jäävad nad Nõmme Kaljust maha viie punktiga. Lisaks kahe satsi omavahelisele mängule kohtub Legion kodus Narva Transiga ning Kalju võõrsil Paide linnameeskonnaga.

Märgatavalt põnevam on seis tabeli tipus, sest Levadiat ja Florat lahutab vaid üks silm. Levadia võõrustab pühapäeval Paidet ning uuel nädalal Narva Transi, Flora kohtub Paidega nädala pärast. Kuid hooaja viimases kahes voorus madistavad Flora ja Levadia omavahel.

Flora poolkaitsja Markus Soomets tunnistas, et nad ei alustanud Legioni vastu hästi. „Peale koondisepausi läks rütmi leidmisega aega, aga Legion on hea sats. Pidime iga meetri ja sekundi pärast võitlema. Mida aeg edasi, seda paremini mängisime,“ vaatas ta tagasi laupäevasele kohtumisele.

Flora peab lisaks tiitliheitlusele pidama ka kaks mängu konverentsiliigas. Soometsa meelest see tiimi ei sega. „Euroteekonna lõppfaasis oleme piisavalt küpsenud, millega suudame end [vaimselt] ümber lülitada. Keeruline on hoopis vahetada kunstmuru päris muru vastu ja seda vahetust on palju,“ sedastas ta.

Laupäeva teises mängus tegid Narva Trans ja Nõmme Kalju üsna ilmetu 0 : 0 viigi.

Tabeliseis.

Foto: jalgpall.ee