Artti Aigro sai MK-sarja esimesel etapil 37. koha.

Foto: Reuters / Scanpix
Talisport
20. november 2021, 20:45

Hooaja avavõistlusel punktikohalt välja jäänud Aigro: täit kindlust mäel veel pole (1)

Täna käisid lumel Eesti parim suusahüppaja ja kahevõistleja. Õhukotkas Artti Aigro sai Nižni Tagili MK-etapil 134 meetri mäel 37. koha, Kristjan Ilves lõpetas kahevõistluse Norra meistrivõistlustel seitsmendana.

Kui Aigro hüppas reedel kvalifikatsioonis 113,5 meetrit, siis põhivõistlusel kandus ta lend 2 meetrit kaugemale. Soorituse eest saadud 91,3 punkti teda teisi ringi ei aidanud ning eestlane sai protokolli 37. koha.

„Keerulised olud ja madal poom, kus kiirused oli madalad. Kui teed väikese vea, siis karistus on suur. Otseselt pettunud ei ole,“ tunnistas võistluse järel Aigro.

Möödunud hooajal suutis ta kohe esimesel etapil Poolas punktiarve avada. Tänavu seis nii hea pole. „Täit kindlust mäel veel pole, töötame koos treeneritega hoovõtuasendi kallal. Sooritasin pärast vigastusest paranemist esimesed hüpped täpselt nädal tagasi, see kõik võtab veel vähe aega, et tekiks kindlus,“ selgitas Aigro.

Kahes voorus näitas pikimaid õhulende Oberstdorfi MMilt neli medalit koju viinud Karl Geiger. Kui sakslane esimeses voorus jäi 134,5meetrise hüppega teiseks, siis teise ringi 133 meetrit pika sooritusega tõusis ta esikohale.

Võttes arvesse ka möödunud hooaja lõpu, siis Geiger võitis kolmanda järjestikuse MK-etapi. Viimati võitis sakslane kolm etappi järjest 2015. aastal, kui sellega sai hakkama Severin Freund. Nižni Tagilis sai teise koha jaapanlane Ryoyu Kobayashi ning kolmanda norralane Halvor Egner Granerud, kes juhtis avavooru järel. Esimesena jäi poodiumilt välja jaapanlane Naoki Nakamura.

Kahevõistleja Kristjan Ilves osales laupäeval Norra meistrivõistlustel. Hüppevõistlusel lendas ta 98 meetri kaugusele. 134,8punktise sooritusega pääses ta rajale kolmandana, ala kuningast Jarl Magnus Riiberist minut ja 11 sekundit hiljem.

Kuigi Ilves kuulus 5km sõidus veel lõpu eel viimase poodiumikoha eest võidelnud gruppi, siis lõpuks leppis eestlane seitsmenda kohaga. Teise koha noppis Kaspar Moen Flatla ja kolmanda Espen Andersen.