Ole Gunnar Solskjaer asus Manchester Unitedi etteotsa 2018. aasta detsembris pärast Jose Mourinho vallandamist.

Foto: REUTERS / SCANPIX
Jalgpall
21. november 2021, 15:08

KARIKAS SAI TÄIS: Manchester United vallandas peatreeneri

Manchester Unitedi juhatuse mõõt sai eilse 1 : 4 kaotusega Watfrodile täis, peatreener Ole Gunnar Solskjaer sai täna pärastlõunal ametlikult sule sappa.

Erinevad Briti väljaanded kirjutasid juba hommikul, et see otsus olla tehtud eilsel mitmetunnisel kriisikoosolekul. Nad märkisid, et ametlikult sõnastatakse Solskjaeri lahkumine kahepoolse kokkuleppena, sest norralane on klubi legend.

Sõna „vallandamine“ vältis United tõesti hoolega, näiteks Twitteris teatati pärastlõunal: „Võime kinnitada, et peatreener Ole Gunnar Solskjaer on ametist lahkunud. Aitäh kõige eest!“

Solskjaeri tool kõikus juba mõnda aega, sest Cristiano Ronaldoga mehitatud United on seitsmest viimasest liigamängust kaotanud viis, sealhulgas häbistav 0 : 5 kolakas Old Traffordil ajaloolise rivaali Liverpool FC käest.

Tema töö võtavad ajutiselt üle esindusvõistkonna abitreener Michael Carrick ja klubi tehniline direktor Darren Fletcher, kes on mõlemad samuti endised Unitedi jalgpallurid.

Solskjaer asus Manchester Unitedi etteotsa 2018. aasta detsembris pärast Jose Mourinho vallandamist. Ta pidi esiti olema vaid kohatäide hooaja lõpuni, kuid pani meeskonna nii hästi mängima, et teenis 2019. aasta kevadel kolmeaastase lepingu.

Tema edukaim hooaeg oli eelmine, mil ta tüüris Unitedi Euroopa liiga finaali ja kodustel meistrivõistlustel teiseks.

Standings provided by SofaScore LiveScore