Marten Liiv. Pilt on tehtud nädal aega tagasi Poolas toimunud MK-etapil.

Foto: REUTERS / SCANPIX
Talisport
21. november 2021, 13:20

Norra MK-etapil eesmärgi täitnud Marten Liiv: lahkun siit parema tundega kui Poolast

Kiiruisutaja Marten Liiv tegi Stavangeris toimuval MK-etapil pühapäeval 500 meetri distantsil parema tulemuse kui laupäeval ning lahkub Norrast rõõmsalt. Eesmärk tõusta 1000 meetris A-gruppi täitus juba reedel.

Täna sprintis Liiv pool kilomeetrit ajaga 35,345, mis andis B-grupis 31 mehe konkurentsis 8. koha. B-grupi kiireima aja uisutas venelane Pavel Kuližnikov (35,083). Eestlase 500 meetri hooaja tippmark on kuu aega tagasi kodulinnas Heerenveenis uisutatud 35,34.

Eile läbis Liiv sama distantsi ajaga 35,632 ja sai B-grupis 16. koha. Parima aja uisutas norralane Bjørn Magnussen, kes liugles Liivist 0,7 sekundit nobedamini. „Esimene 500 m ei läinud kõige paremini, ei jäänud sõiduga rahule. Tänane oli kõvasti parem ja jäin sooritusega rahule,” kommenteeris Liiv Õhtulehele.

Ta täpsustas, et edu tõi nobedam start (täna 100 m aeg 9,86, eile 9,96) ning osavamalt läbitud viimane kurv. „Võistlus algas tund hiljem ka kui eile,” märkis Liiv, et eelistaks hommikul vara mitte võistelda.

Järgmisel etapil saabki ta nautida pärastlõunast stardiaega, sest saavutas Stavangeris 1000 meetri distantsil B-grupis teise koha, kerkis sarja kokkuvõttes 37 punktiga 20. kohale ning tõusis A-gruppi. „Seal on tunduvalt parem võistelda, kuna tegemist on ikkagi eliitgrupiga ja võistlused toimuvad pärastlõunal, mis sobib mulle paremini,” ütles ta rõõmsalt.

MK-sari jätkub kahe nädala pärast USA-s Salt Lake City's. „Täna ja homme on kavas rattatrennid, esmaspäeva pärastlõunal lendan Amsterdami ja veedan öö seal. Teisipäeva hommikul lendan USA-sse ja algab kohanemine aja, kõrguse (1288 meetrit merepinnast) ja kiire jääga,” tutvustas ta lähiaja plaane.