KÄTTEMAKS: Isaiah Stewart tahtis iga hinna eest Jamesi kätte saada ja talle vastu virutada.

Foto: Nic Antaya / AFP / Scanpix
Korvpall
22. november 2021, 08:38

VIDEO | SUUR PAHANDUS! LeBron James virutas vastasel näo veriseks ja algatas sellega totaalse kaose (2)

Los Angeles Lakersi superstaar LeBron James sattus läinud öösel sekeldustesse, kui 121 : 116 võidumängus 20aastasel Detroit Pistonsi keskmängijal Isaiah Stewartil näo veriseks äsas. Sellega probleemid alles algasid.

Pistons võitis poolaja seisuga 68 : 61. Kolmanda veerandaja alguses blokeeris James vabavisetel lauavõitluses Stewartit ja tabas teda küünarnukiga nii tugevalt, et Stewart seda asja enam kuidagi nii ei tahtnud jätta. Teda proovisid rahustada nii oma meeskonnakaaslased, klubi taustajõud, turvamehed, kohtunikud kui ka Lakersi mängijad, aga mees pääses pidevalt vabaks ja soovis Jamesile kätte maksta. Kohtunikud karistasid mõlemat mängijat eemaldamisega. Jamesi jaoks oli see oma pika karjääri jooksul teiseks taoliseks minemasaatmiseks. Esimene tuli neli aastat tagasi Miami Heati vastu.

„Kogu liiga teab, et LeBron pole räpane mängija,“ kaitses meeskonnakaaslast 30 punkti visanud Anthony Davis. „Ta sai pärast lööki kohe aru, et tegi midagi valesti.“

Stewart ja James pärast mängu kommentaare ei jaganud, aga ajakirjanike ette kutsuti Russell Westbrook, kes sai pressikonverentsil teada, et teda karistati olukorras tehnilise veaga.

„Miks ma selle sain? Ma ei teadnud seda. Vau, see on huvitav. Ilmselt sain tehnilise, sest ma olen Russell. Mida iganes. Kellelegi tuli see panna ja mina olen kõige lihtsam inimene, keda sopaga loopida. Miks mitte?“

Mängujärgselt täheldas kohtunik Scott Foster, et nende hinnangul käitus Westbrook väljakul initsiaatorina, kes ei proovinud tüli lahendada, vaid seda ainult paisutada.

Lakers ja Pistons kohtuvad Detroitis uuesti juba järgmisel esmaspäeval.