Dener Jaanimaa.

Foto: Martin Ahven
Käsipall
22. november 2021, 10:05

PIKK OOTUS ON LÄBI! Jaapanis debüüdi teinud Jaanimaa: vahel peatun tänaval, teen 360kraadise ringi ja imetlen, kuhu ma jõudnud olen

Kolm kuud tagasi Jaapani meistriliigaklubi Daido Steeliga liitunud Dener Jaanimaa sai lõpuks uue koduklubi eest tehtud ka debüüdi, kui 26 : 30 kaotati Tokyo Zeekstarile.

Vastased olid veelgi kuulsama prantslasest palluriga täienenud, sest liidrikohta jagava Zeekstari ridades debüteeris kolmel korral nii olümpiavõitjaks kui ka Euroopa ja maailmameistriks tulnud Luc Abalo. Kohtumise resultatiivseima mängijana viskas aga kaheksa väravat just Jaanimaa.

„Alustasin pingilt ja sekkusin umbes 20. minuti paiku, visates kohe neli väravat. Vastane peaks olema Jaapani tugevaim tiim ja mängis kodus, aga saime hästi vastu ning võinuks võitagi. Positiivne, et sain kohe kasulik olla, kuna jõudsin meeskonnaga teha vaid kolm pallitrenni,“ vahendas Jaanimaa debüütmängu muljeid.

„Tõeliselt pikk ootus on lõpuks läbi. Hoidsin end küll HC Tallinnaga vormis, aga kahenädalane karantiin Jaapanis tõmbas jälle hoogu maha. Vise ei kao kuhugi, ent jalad on vaja kiiremaks ja koordinatsioon paremaks saada. Õnneks pole klubijuhtide poolt mingit survet, soovitatakse rahulikult võtta,“ sõnas 32aastane paremsisemine.

„Esmamuljed Jaapanist, Nagoyast ja meeskonnast on suurepärased. Oskan kasutada ainult ülivõrdeid, kui hästi on mind siin vastu võetud ja kuidas soovitakse kõike ette-taha ära teha. Vahel peatun tänaval, teen 360kraadise ringi ja imetlen, kuhu ma jõudnud olen,“ tunnistas Riho-Bruno Bramanise järel teise eestlasena Jaapani kõrgliigas mängiv Jaanimaa.

Eestlased said tähtsaid võite Soomes, Rumeenias ja Saksamaal

Edukas oli möödunud nädal Soomes pallivatele eestlastele. Armi Pärt viskas neli väravat ja Helsingi Dicken – kus abitreeneri rollis Valdar Noodla – põhjustas hooaja esimese kaotuse Riihimäe Cocksile. Dicken võitis 32:29 (18:16) ja tõusis Cocksist mööda meistriliiga liidriks.

Esipaaril on 18 punkti, aga Markus Viitkar ja Karjaa BK-46 on ühe vähempeetud mängu juures vaid kahe silma kaugusel. BK-46 alistas Åbo IFK 34:19 (16:12) ja Helsingi IFK 31:24 (19:13). Esimesest mängust eemale jäänud Viitkar viskas HIFK-i vastu viis väravat ja valiti kohtumise parimaks.

Saksamaa Bundesligas oli Rhein-Neckar Löwen 31:27 (15:9) parem GWD Mindenist, Mait Patraili nimele resultatiivsuspunkte ei kirjutatud. Astme võrra allpool jäid mõlemad Karl Toomi koduklubi HSC 2000 Coburgi kohtumised koroonaviiruse tõttu ära.

Kolmandas liigas aga sai jätku Karl Roosna ja 1. VfL Potsdami täiseduga hooaeg. Üheksas järjestikune võit tuli raskelt, A-alagrupi tabelis kolmandal astmel olev Oranienburger HC alistati 33:29 (17:16). Potsdami kapten Roosna panustas viie tabamusega.

Naiste Bundesligas jäi Alina Molkova küll resultatiivsuse osas nullile, ent HL Buchholz 08-Rosengarten sai hooaja esimese liigavõidu. VfL Oldenburgi 30:27 (15:13) alistamisega tõusis „Luchse“ kohe ka tabelipõhjast kaks kohta ülespoole.

Rumeenia kõrgliigas võttis magusa ja napi võidu Bukaresti Steaua, alistades Suceava CSU Dini 26:25 (12:13). Martin Johannson viskas võitjate kasuks ühe värava ning Steaua hoiab liigatabelis kolmandat kohta.