Foto: Twitter / Arizona Basketball
Korvpall
22. november 2021, 15:25

VAHVA! Kriisat taevani kiitev treener avaldas, mis lausega ta meelitas eestlast ülikooli jääma

Kerr Kriisa aitas Arizona State’i ülikooli läinud öösel NCAAs taas võidule, kui Las Vegase miniturniiri finaalis alistati USA tippkool Michigan State seisuga 80 : 62.

Kriisa mäng polnud statistiliselt küll kõige etem, sest 29 minuti jooksul tabas ta 12 teele saadetud viskest kolm, seejuures oli kolmeste tabavus vaid 1/8. Kokku jäi eestlase arvele seitse punkti, seitse resultatiivset söötu ja neli vaheltlõiget.

Kõige olulisem oli peatreeneri Tommy Lloydi jaoks isegi tõsiasi, et tema mängujuht tegi null pallikaotust. „Kerr on tuline, parajalt ülbe ja võitlushimuline. Ta mängib südamega ja usub enda tegemistesse, need on imelised isikuomadused. Mulle meeldib, kuidas ta on tagamängijana arenenud ja on tunda, et meil on vapustav suhe.“

Lloyd täpsustas: „Me saame üksteisest aru juba pilkudega, kuulame ja arvestame teineteisega. Minu arust dikteeris ta täna mängu suurepäraselt. See oli päris lahe.“

Lloyd rääkis Arizona State’i tegemisi kajastavale meediale ka sellest, kuidas ta suutis veenda Kriisa ülikooli jääma. Mäletatavasti lahkus senine peatreener Sean Miller eelmise hooaja järel ametist ja seejärel pani Kriisa enda nime üles üleminekuteportaali. „Kerr, kuula, ma olen kõige euroopalikum Ameerika treener, kes siin üldse on. Kui sa siit lahkud, siis ma luban sulle, et jääd seda kahetsema,“ olid Lloydi sõnad.

Michigan Wolverines asus eelmisel nädalal ESPNis avaldatud USA ülikoolide rankingus lausa kaheksandal real ja Arizona 25 sekka ehk tabelisse ei mahtunud. Kuivõrd Arizona on nüüdseks võitnud kõik viis peetud kohtumist, siis tõusti ise edetabeli 15. reale ning Michigan langes sealt välja.