„Rünnakutest võivad eemale jääda liikumised, kus oleks vaja klassikalist mängujuhti. Võib-olla proovin Vene kolme peale, millega võiksime olla pikemad, aga varasemast aeglasemad,“ tunnistas Eesti koondise peatreener Jukka Toijala, et peab keerulises seisus nuppe ümber mängima.

Foto: Martin Ahven
Korvpall
22. november 2021, 17:00

Jukka Toijala: kõige tähtsamad positsioonid on keskmängija ja mängujuht, aga meil on põhitsenter vigastatud ja mängujuhti sisuliselt pole

Eesti korvpallikoondis alustab kolmapäeval 2023. aasta maailmameistrivõistluste valikturniiri. Rahvusmeeskonnal on selles aknas probleeme koosseisuga, sest kohale saadi vaid üks tõupuhas mängujuht ja keskmängija. Peatreener Jukka Toijala tõdes esmaspäeval, et peab nupud ümber sättima ja eeldatavasti mängib Eesti varasemast pikema koosseisuga aeglasemat korvpalli.

„Me kõik teame, et kõige tähtsamad positsioonid on mängujuht ja tsenter. Siis saab teiste kohtadega hakkama. Meil on põhitsenter vigastatud ja põhimängujuhti sisuliselt pole. Peame mängustiili kohandama selliseks, et saame palli liigutada. Meil on võimalus mängitada number kolme kohal (väike äär – E. K.) Siim-Sander Venet, millega [Kristjan] Kitsing ja teised ootaksid palli kolmese taga. See tähendab, et liigume seni harjutatud mängust eemale, aga seis on selline, et peame seda tegema,“ tunnistas Jukka Toijala.

Edasi lugemiseks: