Mauricio Pochettino.

Foto: SIPA/Scanpix
Jalgpall
22. november 2021, 17:06

Kas PSG peatreener jätab praeguse tiimi maha ja liitub Manchester Unitediga?

Eile Ole Gunnar Solskjäri peatreeneri kohalt vallandanud Manchester United võib uueks juhendajaks palgata Pariisi Saint-Germaini meeskonna eesotsas oleva Mauricio Pochettino.

BBC andmetel oleks argentiinlane sellest huvitatud ning valmis keset hooaega oma praeguse tiimi maha jätma.

Argentiinlane pole PSGs oma rolliga rahul. Kuigi tema juhendada on tugev esindusmeeskond, tegeleb klubis kõige muu jalgpalliga seonduvaga spordidirektor Leonardo.

Superstaaridest kubisev Prantsusmaa klubi on alustanud hooaega küll hästi, ent mängupilt pole jätnud kõige kindlama mulje. Suvel soetati mitu uut mängijat, ent Pochettinole tehingute tegemisel erilist sõnaõigust ei jäetud. Nüüd on PSG-l koos tugev, ent ebaühtlane meeskond. Vasakäärekaitsjaid on koosseisus liiga palju ning paljud kahtlevad, kas neil oli vaja soetada väravavaht Gianluigi Donnarumma – seni on esikindana tegutsenud jätkuvalt Keylor Navas.

Pochettino pole kunagi varjanud, et ta tahaks tulevikus Inglismaa kõrgliigasse naasta. Pariisis elab treener hotellis, ent perekond on endiselt Londonis. Enne PSGsse siirdumist juhendas ta viis aastat Tottenham Hotspuri, kellega jõuti 2019. aastal meistrite liiga finaali.

Varasemalt on Pochettino juhendanud ka Southamptonit. PSGga liitus ta tänavu jaanuaris, ent esimesel hooajal eesmärke ei saavutatud. Kuigi võideti nii Prantsuse karikas kui ka superkarikas, jäädi kohalikust meistritiitlist ilma – viimase üheksa aasta jooksul juhtus see alles teist korda. Meistrite liigas kaotati poolfinaalis kahe mängu kokkuvõttes Manchester Cityle.

Kui Pochettino on huvitatud Manchester Unitediga liitumisest, siis väidetavalt otsivad samaaegselt ka PSG omanikud oma klubile uut juhendajat. BBC andmetel soovivad nad palgata Zinedine Zidane'i, kes pole pärast Madridi Reali eesotsast lahkumist treeneritööd teinud.

United kaalub siiski ka teisi variante. Potentsiaalse peatreenerina nähakse näiteks praegust Amsterdami Ajaxi juhendajat Erik Ten Hagi.