Parimate ratturite autasustamine Tartus.

Foto: Aldo Luud
Jalgrattasport
22. november 2021, 19:17

FOTOD | Taaramäe võttis Motu kaasa ja sai Tartus kätte parima meesratturi auhinna

Eesti jalgratturite liit valis aasta meesratturiks Vueltal etapi võitnud Rein Taaramäe, kes sai oma auhinna kätte esmaspäeval Tartu ülikooli spordihoones. Tähtsat sündmust tuli muuseas koha peale tunnistama ka Reinu ja tema abikaasa Hanna koer Motu, kes pidas end väga hästi ülal ja haukus vaid paar korda hiljem banketil, kui kahejalgsed endale suupisteid põske pistsid.

Taaramäe võitis tänavu Hispaania suurtuuril kolmanda etapi ning tõusis seejärel kaheks päevaks liidripositsioonile. Varem pole ühelgi eestlasel õnnestunud Vueltal punast liidrisärki kanda. Ühtlasi kerkis Taaramäe mägise etapi võiduga esikohale ka ronijate arvestuses. 

Belgia World Touri meeskonnas Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux’ sõitev Taaramäe krooniti juunis Eesti meistriks temposõidus. Giro d’Italial jäi Vändrast pärit ratturi parimaks tulemuseks neljandalt etapilt pälvitud üheksas koht. Eestlane sõitis hästi veel Tšehhis toimunud Sazka velotuuril, kus teenis üldarvestuses kolmanda koha.

Lisaks Taaramäele said Tartus Eesti jalgratturite liidu presidendilt Raivo Rannalt oma taiese kätte parim meesjuunior Madis Mihkels, parim noortetreener Caspar Austa, parima maanteeklubi Peloton eestvedaja Kaspar Kokk ning parimad seeniorid  Kristi Kuldkepp, Tea Lang ja Aimur Uuk.

Pikemalt kirjutame Rein Taaramäe hooajast ja tulevikuplaanidest kolmapäevases Õhtulehes!