Jari-Matti Latvala.

Foto: Martin Ahven
WRC
22. november 2021, 21:01

Latvala: tänavune aasta näitas mulle, miks ma sõitjana maailmameistriks ei tulnud

Jari-Matti Latvalal oli autoralli MM-sarjas tiimipealikuna imeline debüütaasta. Toyota meeskond tuli võistkondlikus arvestuses maailmameistriks ning Sebastien Ogier ja Elfyn Evans võtsid kokkuvõttes kaksikvõidu. Samas nägi ta oma hoolealuste pealt, mis neile sellised edu tõi.

Mullu sõitjakarjääri lõpetanud 36aastase Latvala tuli piloodina teiseks nii 2010., 2014. kui ka 2015. aastal. Lisaks lõpetas ta 2012. ja 2013. aastal hooaja kolmandana. Soomlane, et nüüd, kui sai lähedalt jälgida Ogier'd, Evansit ja Kalle Rovanperä, mõistis ta, miks jäi tiitel võitmata.

„Jälgisin oma sõitjaid ja seda, millele nad keskendusid. Seda on pisut kurb tõdeda, kuid mõistan nüüd, miks ma ise maailmameistriks ei tulnud. Mõnes mõttes on tore seda õppida,“ vahendas Latvala sõnu portaal DirtFish.

Äsjalõppenud hooaeg oli Toyotale suurepärane. Meeskond võitis 12 rallist üheksa ning sõitjad lõpetasid üldarvestuses vastavalt esimese, teise ja neljandana. „Sellest enamat ei saa paluda. Oli täiuslik hooaeg ja ma poleks osanud sellest unistadagi,“ lausus Latvala.