Johannes Voigtmann (pildil Luka Doncicit kimbutamas) on Saksa-Eesti mängu ajal platsil hoopis Moskva CSKA euroliigamatšis

Foto: GREGORY SHAMUS / AFP / SCANPIX
Korvpall
23. november 2021, 09:49

Saksa korvpalliboss on Eesti mängu eel marus: „See ajab mind oksele!“

Eesti korvpallikoondis madistab neljapäeval Nürnbergis Saksamaaga. Võõrustajate eest teeb peatreenerina debüüdi Gordon Herbert, aga tema meestevalik on tõsiselt piiratud.

„See ajab mind oksele. Täiesti selgelt. Kogu probleem. Ütlen seda täiesti avalikult, sõnu valimata,“ sihtis Saksa korvpalliliidu president Ingo Weiss kogu oma viha Euroliiga suunas.

Eurosarjade hierarhia Euroopas on keeruline. Näiteks tänavu BC Kalev/Cramo osalusel toimuva meistrite liiga vedajaks on rahvusvaheline korvpalliliit FIBA, mistõttu tehakse koondisemängudeks paus. Mainekaim suursari Euroliiga on aga täiesti eraldiseisev võistlus, mistõttu nemad mängivad lõbusalt edasi: näiteks tund enne Saksamaa-Eesti mängu pannakse pall mängu Moskvas, kus CSKA võõrustab Müncheni Bayernit. Neljapäeval on kodumäng kavas ka Berliini Albal.

Weissi sõnul üritas Saksa alaliit Euroliigaga läbi rääkida, et Alba mäng oleks peetud päev või kaks varem ning pallurid saanud siis koondisele appi tõtata. Berliini klubi jaoks poleks see probleem olnud, väitis korvpallijuht. „Kahjuks näeb Euroliiga end NBAna: kui NBA ei peata enda hooaega, ei peata ka meie,“ vahendab Weissi sõnu Sport1.

Kui Eesti mäng kuulub Euroliiga meeskondade osas maha kandmisele, siis lootsid sakslased vähemalt pühapäevaseks lahinguks Poolaga koondise juurde saada Johannes Voigtmanni (CSKA), Ismet Akpinari (Istanbuli Fenerbahce) ja Tibor Pleißi (Istanbuli Anadolu). Tutkit!

„Meil on aastas ainult kaks kattuvat akent: novembris ja veebruaris,“ pragas Weiss, „Euroliiga ei kukuks kokku, kui nad ütleksid, et teeme need aknad vabaks.“