Tormis Laine.

Foto: Robin Roots
Talisport
23. november 2021, 15:03

Tormis Laine alustas olümpiahooaega tugevate tulemustega

Eesti parim mäesuusataja Tormis Laine alustas olümpiahooaega USA-s Copper Mountainis toimuval Põhja-Ameerika kontinentaalkarikasarja etapil tugevate tulemustega.

Üks võistluspäev on veel ees, kuid senisest kolmest õnnestus kõige paremini eilne slaalomivõistlus, kus Laine saavutas 6. koha (FIS-punkt 25,22). Pärast avalaskumist hoidis eestlane 12. kohta, kuid liugles teisel katsel kõigist kiiremini ja parandas tublisti positsiooni. Poodiumikohast jäi lõpuks puudu 0,61 sekundit. Võistluse võitis kanadalane Liam Wallace.

Laupäeval ja pühapäeval võistles Laine suurslaalomis, kus pole veel MK-sarja taset saavutanud, kuid töö käib. Avastart läks vett vedama – ta ei lõpetanud esimest laskumist –, aga pühapäeval sai Laine 18. koha. Kohast olulisem näitaja on teenitud FIS-punkt (35,43), mis on tema karjääri üks paremaid.

Copper Mountainis avas hooaja ka Eesti juurtega, kuid USA-s sirgunud Kaitlyn Vesterstein, kes sai eile naiste slaalomis 23. koha. Suure tõenäosusega esindab Vesterstein Eestit ka Pekingi olümpiamängudel.

Täna on nii naistel kui ka meestel kavas veel üks slaalomivõistlus.

Erinevad kontinentaalkarikasarjad on MK-sarja järel tugevuselt järgmised mõõduvõtud.

Sellest, miks Tormis Laine sügisel ülikooli astus, saab lugeda siit.