Mis on Jukka Toijala tugevus? „Peamine on see, et ta on koguaeg ühenduses ja kui vajad midagi, siis ta on olemas. Pole seda, et kui oled vigane, siis meil pole sind vaja ja proovi ise kuidagi hakkama saada. See on mängijatele väga tähtis,“ räägib Jaan Puidet.

Foto: Karin Jaanus.
Korvpall
24. november 2021, 10:04

Piiripealne koondislane Jaan Puidet: kui Andres Sõber pakkus Tarvas paarisaja eurost palka, siis mõtlesin, et olen nüüd kunn ja professionaalne korvpallur

14 korvpallikoondisesse kutsutud mehe sekka pääsenud Jaan Puidet rääkis Õhtulehele nooruspõlve vigastustest, Andres Sõbrale korvi andmisest, Hispaanias mängimisest, sealse esiliiga ja Eesti-Läti liiga tasemevahest, 3 × 3 korvpallist ning Jukka Toijala tulekuga paranenud kommunikatsioonist. Kuid alustuseks sorasime 29aastase korvpalluri rahakotis, kas Hispaania esiliigas mängimine on tulusam kui Eestis.

„Palju maksab päike? Kliima annab kõvasti juurde. Olen Hispaanias väga palju rääkinud teiste mängijatega, kes võiksid minna mujale parema teenistuse peale. Aga öeldakse: ma ei viitsi ega taha. Sa võid mujal rohkem raha saada, aga sa ei naudi seda elu ega kossu mängimist. Kui sa iga päev teed silma lahti ja päike paistab… Üks eelmise aasta meeskonnakaaslane läks rannikulinna Alicantesse. Kujutan ette, et ta on seal väga õnnelik,“ tunnistab teist hooaega Hispaania esiliigas leiba teeniv Eesti koondislane Jaan Puidet, et seal mängimise taga pole vaid raha ja ta on eluga rahul.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99