Nicolas Otamendi tühistatud värav.

Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
23. november 2021, 23:54

BLOGI | Chelsea purustas Juventuse, Barcelona pääses Benfica vastu viigiga

Meistrite liiga viienda alagrupivooru matšis purustas Londoni Chelsea koduplatsil tulemusega 4 : 0 Torino Juventuse. FC Barcelona piirdus Benfica vastu väravateta viigiga ning nende saatus on veel enne viimast mängu lahtine.

Barcelona peab tegelikult õnne tänama, et nad viigiga pääsesid. Avapoolajal tühistati Benfica värav, sest pall oli eelnevalt nurgalöögi ajal käinud napilt üle otsajoone. Mängu viimastel hetkedel oli pingilt sekkunud Haris Seferovicil suurepärane šanss külalismeeskonnale võit tuua, ent pall õrna puutega üle puuriluku tõstnud šveitslane lõi seejärel mänguvahendi väravast mööda.

Bayern vormistas kaks tundi varem alagrupivõidu, alistades võõral väljakul tulemusega 2 : 1 Kiievi Dinamo. 13. minutil viis Robert Lewandowski lumises Ukraina pealinnas ilusa käärlöögiga külalismeeskonna ette, 41. minutil duubeldas eduseisu Kingsley Coman. Võõrustajad olid teisel poolajal märksa paremad: Denis Garmaš lõi ühe tagasi ning lõpus oldi lähedal ka viigile, ent kauglöök riivas posti.

Enne viimast vooru on selge, et Bayern võidab alagrupi ning Dinamo jääb viimaseks. Küll aga on lahtine teine koht. Kui Benfica peaks alagrupi kuuendas matšis koduväljakul alistama Dinamo ja Barcelona ei suuda samal ajal võõrsil Bayernit võita, pääseb teisena kaheksandikfinaali Portugali meeskond.

E-alagrupp

Müncheni Bayern 15, FC Barcelona 7, Lissaboni Benfica 5, Kiievi Dinamo 1

Villarreal oli kodus Manchester Unitedi vastu domineerivam pool, kuid pidi lõpuks 0 : 2 kaotusega leppima. Külalismeeskonnale tõid võidu Cristiano Ronaldo ja Jadon Sancho lõpu eel löödud väravad.

Kuna Atalanta tegi kaks tundi hiljem Young Boysiga 3 : 3 viigi, on alagrupi võitnud United. Teise edasipääseja selgitavad viimases voorus Villarreal ja Atalanta.

F-alagrupp

Manchester United 10, Villarreal 7, Atalanta 6, BSC Young Boys 4

Lille tõusis G-alagrupi liidriks tänu sellele, et täna alistati kodus Red Bull Salzburg tulemusega 1 : 0. Võiduvärava lõi Jonathan David 30. minutil.

Grupi punane latern Sevillaalistas kodus Wolfsburgi 2 : 0.

Viimases voorus võõrustab Red Bull Salzburg Sevillat ja Wolfsburg kohtub kodus Lille'iga.

G-alagrupp

Lille 8, Red Bull Salzburg 7, Wolfsburg 5, Sevilla 3

Kui avapoolaja järel juhtis Chelsea veel 1 : 0, siis teisel kolmveerandtunnil löödi Juventuse puuri veel kolm palli. Kuna Itaalia klubi oli neist septembris saanud skooriga 1 : 0 jagu, sobis neile suureskooriline võit ideaalselt. Nad on nüüd alagrupi liidrid tänu omavaheliste mängude tulemustele.

Täna 1 : 1 viigiga leppinud Zenitil ja Malmöl pole enam millegi peale mängida. Venemaa klubi jätkab mängimist Euroopa liigas ning rootslaste jaoks on käimasoleva hooaja euroteekond läbi.

H-alagrupp

Londoni Chelsea 12, Torino Juventus 12, FC Zenit 4, Malmö 1

Homme mängitakse alagruppides A-D.

00:22

Kõik tulemused. Aitäh, et jälgisite mänge meiega!

23:54
Chelsea - Juventus 4 : 0

Timo Werner lõi neljandal üleminutil veel ühe värava.

23:53
Barcelona - Benfica 0 : 0

Mäng läbi!

23:52

Barcelona oli suurte jõududega vastaste väljakupoolel ning Benfica sai kontrarünnakust kaks-kahele. Seferovici eksimus võib aga kalliks maksma minna. Oleks Benfica võitnud, oleks nad suure tõenäosusega alagrupist edasi pääsenud.

23:50

Uskumatu! Seferovic tõstis palli õrna puutega üle ter Stegeni, kuid lõi seejärel tühjast väravast mööda!

23:48
Young Boys - Atalanta 3 : 3

Luis Muriel viigistab!

23:46
Young Boys - Atalanta 3 : 2

Young Boys on vahepeal 1 : 2 kaotusseisu pööranud 3 : 2ks. 79. minutil viigistas Sierro ning neli minutit hiljem viis kodumeeskonna ette Hefti.

23:41

84. minut. Araujo lööb ühe puutega palli väravasse, kuid kohtunik fikseerib suluseisu. Benfical vedas praegu.

23:34

Ligi veerand tundi mängupäeva lõpuni.

Barcelona – Benfica 0 : 0

Young Boys – Atalanta 1 : 2

Lille – Red Bull Salzburg 1 : 2

Sevilla – Wolfsburg 1 : 0

Malmö – Zenit 1 : 0

Chelsea – Juventus 3 : 0

23:25

de Jong saab seitsmelt meetrilt löögile, kuid Vlachodimos teeb suurepärase tõrje.

23:19

Chelsea on vahepeal Juventuse vastu 3 : 0 juhtima asunud. 55. minutil oli täpne Reece James ja kaks minutit hiljem Callum Hudson-Odoi.

23:15

Depay teeb karistusalas efektse pette, ent puude läheb pikaks ja Otamendi klaarib. Seis endiselt 0 : 0, mängitud on 60 minutit.

23:07

Teised poolajad on alanud.

22:48

Oleme jõudnud poolajapausini.

Barcelona – Benfica 0 : 0

Young Boys – Atalanta 1 : 1

Lille – Red Bull Salzburg 1 : 0

Sevilla – Wolfsburg 1 : 0

Malmö – Zenit 1 : 0

Chelsea – Juventus 1 : 0

22:42

Kui Barcelona peaks täna isegi viigiga piirduma, seisaks neil viimases voorus ees raske ülesanne. Nimelt kohtuvad nad Münchenis sealse Bayerniga, Benfica võõrustab samal ajal Dinamot, kellel pole enam millegi peale mängida.

22:37

Uskumatu! Benfica kaitsja Otamendi virutab palli nurgalöögi järel latipõrkest ristnurka. Kuid kohtunik tühistab värava, sest kohtuniku arvates läks pall nurgalöögi ajal üle otsajoone. Videokorduste pealt küll nii ei tundunud.

Seis jätkuvalt 0 : 0.

22:35

Kui meeskonnad septembris kohtusid, oli võidukas Juventus skooriga 1 : 0. Seega kui täna peaks Chelsea sama skooriga võitma, siis oleks mõlemal klubil kirjas 12 punkti ja ka võrdne väravate vahe (+6).

22:30
Londoni Chelsea - Torino Juventus 1 : 0

Trevoh Chalobah viib nurgalöögi järel Chelsea juhtima.

22:15

Seni on kuues mängus löödud kokku kaks väravat. Atalanta juhib Duvan Zapata tabamusest Young Boysi vastu 1 : 0 ja Sevilla viis Jordan 11. minutil Wolfsburgi vastu ette.

22:00

Nüüd on alanud ülejäänud tänased mängud.

Loe rohkem