Pulkovo lennujaama turvamehed treener Aleksander Iljini suhtes halastust ei ilmutanud.

Foto: Kuvatõmmis videost
Ujumine
25. november 2021, 15:08

VIDEO | Maski asemel respiraatorit nõudnud ujumistreener leidis end peagi Pulkovo lennujaama põrandalt, käed selja taha väänatud (3)

Lestaujumise kolmekordne maailmameister Vitalina Simonova hakkas koos oma treeneri Aleksander Iljiniga Peterburis toimunud võistlustelt tagasi koju Novosibirskisse sõitma, kuid Pulkovo lennujaamas võeti Iljin sõna otseses mõttes rajalt maha. Põhjuseks see, et treener keeldus kandmast näomaski.

Iljinil paluti check-in'i laua juures mask ette panna, kuid 62aastane treener oli öelnud, et sooviks hoopis respiraatorit, kuna mask ei ole tema arvates hingamisteede kaitseks parim vahend. Seepeale keelduti Iljinit lennule registreerimast ning kohale kutsuti lennujaama turvameeskond, kes murdis treeneri põrandale pikali.

Simonova jäädvustas juhtunu telefoniga ning Instagrami postitatud videost on näha ja kuulda, kuidas treener turvamehi palub: „Laske mul püsti tõusta, ma kõnnin rahulikult. Te ei pea mu käsi väänama, olen rahulik."“

Rahulik ei olnud samal ajal aga sportlane, kes rohkelt roppusi kasutades turvamehi tänitas: „Mida te teete, kuradi t*rapead?! Kurat võtku, see on Venemaa austusväärne treener. Laske tal minna!“

Hiljem kirjeldas Seimonova, kelle auhinnakapis on ka tavaujumise EM-kuld ja -pronks ning lühirajaujumise EM-hõbe, juhtunut ka detailsemalt.

„Kõik algas vastuvõtulauast. Nad palusid meil meditsiinilise maski ette panna. Mu treener keeldus ja palus neil talle anda respiraatori, kuna mask ei ole hingamisteede kaitsevahend. Talle öeldi, et maski pole ja lõpuks kutsuti turvamehed. Tal paluti passi näidata, mispeale ta küsis, mis alusel ta seda tegema peab. Samuti palus ta vastu võtta kaebuse tüdruku vastu, kes keeldus teda lennule registreerimast.

Nad ütlesid, et tuleb minna valveüksusesse. Treener vastas: „Kas te peate mind kinni?“ ja algas tüli.

Nad haarasid ka minul kätest kinni ja ütlesid, et pean minema nendega kaasa. Kuid murdsin end vabaks, võtsin oma asjad, läksin jaama ja laadisin video üles.

Nad võtsid tunnistajatelt, kaasa arvatud minult ütlusi. Ta pandi kambrisse, kõik tema asjad konfiskeeriti ning protokoll koostati seitsme tunni pärast. Üldiselt oli see nagu õudusunenägu. Selle tagajärjel konfiskeeriti ka minu telefon.“

Peagi täpsustas Seimonova, et telefoni sai ta hiljem õnneks tagasi ning ühtlasi tänas ta kõiki, kes talle ja treenerile toetavaid sõnumeid saatsid.