Anett Kontaveit.

Foto: Tiina Kõrtsini
Tennis
25. november 2021, 15:29

TORE! Anett Kontaveit kandideerib WTA aasta enim arenenud mängija auhinnale

Maailma naiste profitennise katusorganisatsioon WTA teatas nende seitsme tennisisti nimed, kes on nomineeritud aasta jooksul kõige enam arenenud mängija auhinnale. Mõistagi on nimekirjas ka meie Anett Kontaveit!

Kontaveiti konkurentideks on hispaanlanna Paula Badosa, Kanada imelaps Leylah Fernandez, eestlanna hea sõbranna Ons Jabbeur Tuneesiast, ameeriklanna Jessica Pegula, kreeklanna Maria Sakkari ja tšehhitar Barbora Krejčíková.

Tennisuptodate portaali hinnangul võiks suurim pretendent auhinnale olla Badosa, kes alustas hooaega maailma 70. reketina, kuid nüüd on tõusnud kaheksandaks. Hispaanlanna aastat jäi kaunistama ka WTA 1000 turniiri võit Indian Wellsis.

Kontaveiti puhul tuuakse välja, et ta tegi „ajaloolise hooaja lõpu, kui võitis viimase kahe kuu jooksul mitu (täpsemalt neli – toim) tiitlit, mis aitasid ta WTA aastalõputurniirile, kus ta kaotas finaalis napilt Garbiñe Muguruzale.“

Mullu pälvis 1977. aastast välja antava WTA aasta enim arenud mängija auhinna poolatar Iga Świątek, aasta enne seda ameeriklanna Sofia Kenin. 2018. aastal kuulus auhind hollandlannale Kiki Bertensile ning 2017. aastal meie lõunanaabrile Jeļena Ostapenkole.