Kristjan Ilves.

Foto: Eesti suusaliit
Talisport
26. november 2021, 16:34

HEA TÖÖ: Kristjan Ilves jõudis Ruka MK-etapil esikümnesse (4)

Kahevõistleja Kristjan Ilves sai Ruka MK-etapil kaheksanda koha, etapi võitis norralane Jarl Magnus Riiber

Kahevõistleja Kristjan Ilves tegi põhivõistlusel hea hüppe ja maandus 137 meetri joonel. Ta teenis 139,3 punkti ning püsis kaua teisel kohal, lõpuks taandus viiendaks. Sealjuures proovivoorus tegi Ilves üheksa meetrit lühema soorituse.

5km pikkusele suusadistantsile läks liidrina norralane Jarl Magnus Riiber, kelle õhulend oli 140,5 meetri pikkune ja ta teenis selle eest 149,2 punkti. Norralase järel pääsesid lumele austerlane Mario Seidl (kaotus liidrile 1 sekund), sakslane Manuel Faisst (+10), austerlane Johannes Lampeter (+32). Ilves sai lähte Riiberist 40 sekundit hiljem.

Kahevõistluse kuningas Riiber suusarajal konkurentidele võimalust ei jätnud, sest mees käristas jälitajatega vahe sisse ning lõpetas etapi uhkes üksinduses. Kuid teised poodiumikohad selgusid lõpusirgel.

Ilvese seljatagant startinud Jens Luraas Oftebro ja Lukas Greiderer püüdsid eestlase kiirelt kinni ning Oftebro asus esimesi jälitama. Finišisirgele jõudis kolmemeheline grupp, kus kõige teravama jalaga oli Lamparter (kaotus võitjale 20,2 sekundit), kellele järgnes Oftebro (+22,2) ja esimesena poodiumilt välja jäänud Seidl (+23,8). Ilves väga kaua Oftebro tempole vastu ei pidanud, kuid eestlane sai igati tubli kaheksanda koha (+51,8).

Kahevõistluse lõpptulemused.

Foto: FIS / Ekraanitõmmis

Eelmisel kahel aastal Ruka tuuri võitnud Riiber tunnistas, et võistlus polnud sugugi ideaalne. „Tahaksin järgmistel päevadel näidata pikemaid hüppeid,“ rääkis ta võistluse järel.