Kristjan Ilves.

Foto: Flawia Krawczyk
Talisport
28. november 2021, 11:51

KAHJU! Rukal hiilgavalt esinenud Ilves täna starti ei pääse (2)

Soomes Rukal jõuab täna lõpule põhja suusaalade MK-sarja esimene minituur. Kahevõistluses reedel kaheksanda ja laupäeval neljanda koha saanud Kristjan Ilvesel jääb kolmandal võistlusel paraku osalemata.

Kui kahevõistlejad täna Ruka HS142 mäel hüpetega alustasid, olid tuuleolud peaaegu ideaalsed ehk tuuletud. Ent kui 36 meest olid tornist alla tuhisenud ja 14 veel tuhisemata – Kristjan Ilves nende seas – saabus korraga kohale taganttuul, mis tegi kõige rohkem pahandust just äratõukenõlval ning pärast kolmveerand tundi kestnud arutelu jõudis žürii otsusele, et võrdsete tingimuste tagamiseks hüppevõistlus üldsegi tühistatakse ning õhtusele 10 km suusadistantsile pääsevad mehed neljapäevase eelvõistluse tulemuste põhjal.

Seal aga Ilves mäletatavasti ebaõigesti timmitud hüppekombinesooni tõttu diskvalifitseeriti ning nii jääb tal täna võistlemata.

Neljapäeval näitas pikimat hüpet austerlane Johannes Lamparter. 6 sekundit hiljem saab rajale tema kaasmaalane Mario Seidl ning 14 sekundit hiljem Norra äss Jarl Magnus Riiber.