Tuuli Tomingas.

Foto: AFP/Scanpix
Talisport
28. november 2021, 13:42

Tuuli Tomingas teenis Östersundis hooaja esimesed MK-punktid

Östersundis toimuval laskesuusatamise MK-sarja hooaja esimesel osavõistlusel jõudis esimese Eesti sportlasena punktikohale Tuuli Tomingas, kes sai naiste sprindis 34. koha.

Esimeses tiirus kõik märgid alla saanud Tomingas eksis teise tiiru esimesel lasul ning kaotas finišis esikoha saanud kohalikule staarile Hanna Öbergile (0) 1.45,2. Päeva sõiduaeg oli Tomingasel seejuures 113 startinu seas 57., suusarajal kiireimat minekut näidanud Emma Öbergile kaotas ta 7,5 kilomeetril 1.26,5.

Sõidu järel ütles Tomingas ERRi ülekandele, et on koha mõttes pigem pettunud, kuna nii sõidutunne kui laskmine olid tegelikult okeid. „Täna oli enesetunne parem kui eilsel tavadistantsil, kuid särtsu oli siiski puudu. Võistlemine annab seda kindlasti juurde. Enne Östersundi tegime väga tugevad treeningud, kuid käima tõmbavaid trenne väga teha ei julgenud. Loodetavasti tõmbasid need stardid käima.“

Samal seisukohal oli ka Tomingase treener Indrek Tobreluts, kes lubas, et nädala pärast, kui võisteldakse seal samas Östersundis, on sportlane kindlasti valmis märksa paremateks kohtadeks. „Teame, kus on varu, nii rajal kui ka laskmises. Üldine seisund on täitsa konkurenstivõimeline, nii et kui märgid maha tulevad, siis on võimalus sekkuda ka kõrgemasse mängu,“ kinnitas Tobreluts ERRi ülekandes.

Eestlannadest oli paremuselt teine Susan Külm, kes sai ühe möödalasu juures 74. koha (+2.24,8). Samuti korra eksinud Johanna Talihärm oli 75. (+2.25,5) ja kaks märki üles jätnud Kadri Lehtla 103. (+3.36,3). Sõiduaegade võrdluses näitas Külm päeva 79. (+1.49,3), Talihärm 90.(+1.59,0) ja Lehtla 109. (+2.52,2) aega.

Külm märkis ERRi ülekandele, et midagi jäi puudu, kuid ta usub, et läheb paremaks. Lootusrikas oli ka Talihärm, kelle sõnul oli enesetunde mõttes märksa parem päev kui laupäeval, mil ta lõpetas tavadistantsi viimase ehk 111. kohaga. „Pidin end kokku võtma. Vaikselt tuleb edasi pingutada ja küll ta tuleb,“ ütles Talihärm.

Östersundi naiste sprindi esikümme (kliki pildil):