Artti Aigro.

Foto: Maxim Shemetov / Reuters / Scanpix
Talisport
28. november 2021, 19:17

HEA TÖÖ! Aigro hüppas elu teise tulemuse, mitu ässa põrusid (2)

Eesti suusahüppaja Artti Aigro jõudis sel hooajal esmakordselt punktidele, kui Ruka MK-etapil pääses suure mäe võistlusel 27. kohaga esimesest ringist edasi. Teise vooruga tõusis ta lausa 18. tabelireale.

Kui avaetapil teenis Aigro eestlastest parimana Nižni Tagilis 37. koha, siis selle üle veel eriti rõõmustada ei saanud. Rukal läks reedene kvalifikatsioon aia taha nii Aigrol kui Kevin Maltsevil ja siis ei pääsetud isegi 50 sekka.

Suure mäe kvalifikatsioonist läks Aigro 47. kohaga edasi, kui hüppas 116,5 meetrit. Maltsev piirdus 104 meetriga ja jäi 61. kohaga. Sarnaselt reedesele kvalifikatsioonile põrus täielikult ka mullune MK-sarja üldvõitja Halvor Egner Granerud, kes lendas vaid 106 meetri kaugusele ja jäi taas edasipääsust kaugele.

Esimeses voorus küündis Aigro hüpe aga 131 meetri peale, millega tuli ta 27. kohale ja kindlustas edasipääsu teise vooru.

Seejuures läks avavoor aia taha mitmetel ässadel – näiteks jäid teisest voorust välja kolmekordne olümpiavõitja ning kahekordne MK-sarja üldvõitja poolakas Kamil Stoch ja korra nelja hüppemäe turnee võitnud kaasmaalane Dawid Kubacki. Pyeongchangis kolm olümpiamedalit teeninud norralane Robert Johansson jäi üldse viimaseks ehk 50. kohale.

Teises voorus mängis tuul paljudele mäkra, kuid mitte Eesti õhukotkale. Aigro hüppas taas 133 meetrit ning lõpetas 18. positsioonil. Võistluse võitis juba avavoorus 147 meetriga esimeseks kerkinud sloveen Anže Lanišek, kes teises voorus lendas 135 meetri kaugusele. Talle kaotas kõigest 1,6 punktiga sakslane Karl Geiger, kes tõusis neljandalt kohalt teiseks (138 ja 142,5 meetrit). Kolmas oli samuti sakslane Markus Eisenbichler (145 ja 135,5 meetrit)

Aigro ise oli rahul, et pärast ebaõnnestunud reedet on tal nüüd punktid käes. „Mentaalselt oli reedene päev väga raske ja tänanegi algas keeruliselt. Kvalifikatsioonihüppega ei saa rahule jääda. Õnneks suutsin end koguda ja põhivõistlusel oma hüpped ära teha,“ kommenteeris ta pressiteate vahendusel.

Ruka on Aigro jaoks hea võistluspaik, sest nüüd on siin sündinud tema elu kolm parimat tulemust. Lisaks 18. kohale on tal ette näidata ka 14. ja 19. positsioonid.