Drell viskas Iisraeli võrku 20 minutiga kaheksa punkti. Kaks neist sündisid just nõnda.

Foto: Hendrik Osula
Korvpall
28. november 2021, 22:14

KLUBIVAHETUSE OOTEL? Drell: Pesaro kohta ei tohi ma midagi öelda, lähipäevil selgub, mis saab

Eesti koondise ääremängija Henri Drell sõnas pärast koondiseakna lõppu, et loodetavasti see aitab tal ka klubi eest taas paremini minema saada. Aga millises klubis? Seda ta veel öelda ei saanud ega tahtnud.

Koondiseakna eel ja ajal sahistati välismeedias aina enam, et 21aastane eestlane siirdub Pesarost Poola liigasse. Sellele jutule tõmbas igapäevaselt Itaalia kõrgliigas mängiv mees konkreetselt joone peale.

„Poola ei lähe praegu. Ma ei tea, kust see kõlakas tuli. Lähipäevil selgub, mis saab. Pesaro kohta ei tohi ma midagi öelda. Järgmine küsimus, palun,“ sõnas Drell konkreetselt, aga kinnitas, et vähemalt välismaale on ta Eestist lendamas. Korvpallifännid võivad seega BC Kalev/Cramo jutud ilmselt riiulisse tagasi panna.

Kuivõrd Pesaros Drell liiga palju mänguaega teeninud ei ole, siis oli tal koondiserütmi sulandumisega raskusi. „Ikka on. Eriti minul, kes ma olen ääremängija. Ma ütlesin [Kristian] Kullamäele ka, et ta ei muretseks enda pärast. Ta pani väga hästi. Ta on tagamängija ja tal on mõnus panna. Mul on teised rollid ja oli raskem. Ma arvan, et see arendab mind. Olen ennegi raskest seisust välja tulnud ja järsku see ongi minu eripära, et tulen sellistest olukordadest võitjana välja.“

Pärast Iisraeli käest saadud 69 : 79 kaotust arvas Drell, et sisemise põlemise ja energia taha asi ei läinud. Pigem soovis ta kiita vastast. „See oli teine mäng siin aknas ja vastane oli meid hästi skautinud. Oli näha, et Treier ei saanud ühtegi kolmest visata. Vastast tuleb kiita, nad suutsid meid rajalt maha võtta. Minu roll oli pingilt energiat tuua, kuna Pesaro raskest seisust oli põhiviisikusse keeruline pääseda. Oli vaja muuta mängu. Mingil hetkel ma sain hakkama sellega, aga kui kaotus tuli, siis ei saa öelda, et õnnestusin.“

Kokkuvõttes jäi ta koondiseaknaga rahule, sest Saksamaad õnnestus võõrsil ikkagi sakutada. „Mul on pea väga püsti. Oleme noor sats ja naudime koosolemist. Sellepärast me Saksamaale ära panimegi, et oleme tiim. Meil pole NBA ja Euroliiga mehi, aga oleme tiim. Sellest tiimist tuleb üks kõva asi,“ lubas Drell.