Jari-Matti Latvala.

Foto: Martin Ahven
WRC
29. november 2021, 20:35

Toyota pealik Latvala soovib uuel hooajal võistlustulle saata viis masinat (1)

Toyota WRC-meeskonna juht Jari-Matti Latvala kaalub tõsiselt järgmisel hooajal viienda auto väljapanemist.

Toyota teatas hiljuti, et järgmise aasta põhisõitjad on Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä, kolmandat masinat jagavad rallidel valitsev ilmameister Sebastien Ogier ja meeskonda naasev Esapekka Lappi ning Next Generation (uus põlvkond –E. K.) tiimi ridades roolib neljandat masinat jaapanlane Takamoto Katsuta.

Latvala sõnul on hooaja alguses logistika keeruline ning siis viiakse rallidele neli Rally1 masinat, aga hooaja teises pooles võivad kõik viis meest korraga võimaluse saada. „Meil on neli juhti ja nende jaoks on põhimõtteliselt vaja kahte eri šassiid, nii et see teeb kaheksa šassiid. Niisiis hooaja teisel poolel, kui meil on rohkem varu, saame kaaluda viiendat autot,” selgitas ta portaalile DirtFish.

Kuna tootjate arvestuses saavad MM-punkte vaid kolm põhitiimi meest, siis oleks nii-öelda viies sõitja Katsuta meeskonnakaaslane.  „See tähendab, et ta [uus sõitja] peab olema meie teises meeskonnas – järgmise põlvkonna tiimis. Takamoto Katsuta juhib seal ühte masinat. Kuna meil on MM-sarjas kaks meeskonda, siis on meil viienda auto võimalus olemas,“ lisas ta.

Viies auto oleks eelkõige hea uudis Latvala kaasmaalasele Lappile, kes praeguse kava järgi osaleb rallidel, millest Ogier ei viitsi ega taha osa võtta. Ideaalis võib järgmisel hooajal WRC-masinate stardinimekiri olla üpris pikk, sest Hyundai boss Andrea Adamo on vihjanud, et nemad kaaluvad nelja masina kasutamist ning M-Sport toob rallidele vähemalt kolm masinat.