Belenenses mängis liigamatši kaheksa mängijaga.

Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
29. november 2021, 22:32

Portugali kõrgliigaklubis vohab koroona omikrontüvi

Portugali jalgpalli kõrgliigas mängiva Belenenses SAD mängijate ja personali seas tuvastati kuraditosin koroonaviiruse omikrontüvega nakatunud inimest.

Laupäeval saatis meeskond koroonajuhtumite tõttu Lissaboni Benfica vastu väljakule vaid üheksa mängijat, kellest vaid paremkaitsja Diogo Calila oli selline, keda võis lugeda põhikoosseisu mängijaks. Kaheksa väljakumängija seas saadeti olude sunnil platsile ka väravavaht Joao Monteiro. Benfica läks juba 25. sekundil juhtima, vaheajaks oli seis 7 : 0.

Teiseks poolajaks sammus väljakule vaid seitse Belenensese mängijat ning kui Monteiro kolme minuti möödudes vigastusele viidates murule istus, ei jäänud mängu peakohtunikul Manuel Motal üle muud kui matš lõppenuks kuulutada.

Esmaspäeval teatas Portugali terviseamet, et riigis on tuvastatud 13 koroonaviiruse omikrontüvega nakatunut ning kõik nad on seotud Belenensese jalgpalliklubiga. Eeldatavasti tõi uue tüve riiki kaitsja Cafu Phete, kes esindas koondiseaknas Lõuna-Aafrika rahvusmeeskonda ning oli üks positiivse testi andjatest

Belenensese klubi pressiesindaja ütles Reutersile, et klubi kõik 44 mängijat ja töötajat on isolatsioonis ning lisas, et enamik nakatunuid olid asümptomaatilised või väga kergete sümptomitega.

Nii Benfica kui Belenensese esindajad kritiseerisid liigat ja terviseametit, et nende mängijad sunniti laupäeval väljakule. Tule alla jäänud ametkonnad loomulikult endal süüd ei näinud. Terviseamet tõdes, et mängu edasilükkamine pole nende asi. Liiga esindajate sõnul saavad nad matši edasi lükata vaid ametliku taotluse korral, aga seda klubid ei teinud.