Ryoyu Kobayashi maitses laupäeval Rukal võidurõõmu, kuid pühapäeval läks elu kibedaks: ta andis positiivse koroonaproovi.

Foto: AFP / SCANPIX
Talisport
30. november 2021, 11:51

Maailma üks paremaid suusahüppajaid jäi Soome koroonavangi: „Mida teha?“

Laupäeval Rukal esimese Jaapani suusahüppajana 20 MK-etapi võiduni küündinud Ryoyu Kobayashi istub ikka veel nõutu näoga Põhja-Soomes hotellis, sest andis pühapäeval positiivse koroonaproovi.

Kobayashi tervis on korras, kuid positiivne test ei lubanud tal pühapäeval võistelda ega Soomest lahkuda. Kui ta 10päevasest karantiinist enneaegselt ei pääse, jääb vahele ka sel nädalalõpul toimuv Wisla etapp.

Kobayashi on väljendanud oma kimbatust Twitteris, kuhu on postitanud nii pilte negatiivsetest kiirtestidest kui ka mõtteid. „Võib-olla on juunikuise koroonaviiruse jäänused ikka veel mu kehas? Olen täielikult vaktsineeritud, näitasin oma antikehade passi, aga see ei aidanud,“ kurtis jaapanlane pühapäeval.

Eile pärastlõunal teatas ta: „Kiirtest on negatiivne, aga kasu on vaid PCRist. Mida teha?“

Kobayashi soov on lihtne: ta tahaks teha uue PCR testi ja negatiivse tulemuse korral lennata Poolasse võistlema. Häda olevat selles, et Soome ametivõimud ei taha talle uut PCR testi võimaldada. Poola ajakirjanduse teatel on Jaapan proovinud olukorda lahendada diplomaatiliselt.

Nädal varem Venemaal Nižni Tagilis toimunud etapil andsid positiivse koroonaproovi poolakas Klemens Muranka ja ameeriklane Dean Decker, kuid on tänaseks TASSi andmetel negatiivsed ja Venemaalt karantiinist pääsenud.