„Peale karjääri meeldiks mulle elada Euroopas, aga kuskil soojemas kohas. Mulle meeldib Eesti looduses ringi jalutada, aga selle külmaga ei harju. Seal, kust ma tulen, sellist asja polnud,“ tunnistab Viimsi leegionär Devin Lee Harris.

Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
1. detsember 2021, 08:01

Eesti-Läti liiga täht rassis 26aastaselt USAs ehitusel: poleks ma Eestis elu esimest lepingut teeninud, siis oleksin profikarjäärile käega löönud

Devin Lee Harris oli 2019. aastal teelahkmel. Peale ülikooli lõpetamist mees profilepingut ei teeninud, ta patsutas 26aastaselt töö kõrvalt palli ja unistus korvpalluriametist oli käest libisemas. Kuid siis jäi tagamängija silma Rakvere Tarvale, kus ameeriklane teenis leiba kaks hooaega ja tänavu veab ta säravalt aastat alustanud KK Viimsi/Sportlandi. Harris rääkis Õhtulehele esialgsest kultuurišokist, Juris Umbraško ja Valdo Lipsu tugevustest ning Viimsi heast hoost. Kui esiti ei soostunud Devin terve nädala Eestis midagi sööma, siis nüüd on talle Euroopa elustiil südamesse pugenud.

„Tegelikult loobusin korvpalli mängimisest, sest murdsin kaks korda sama jala. Töötasin ehitusfirmas, aga siis kutsuti mind tagasi jõusaali ja trenni. Kui ma poleks [2019. aastal] profilepingut saanud, siis oleksin läinud eluga edasi ning oleksin olnud uhke, et vähemalt üritasin tagasi tulla,“ tunnistab kolmandat hooaega Eesti-Läti liigas särav mängujuht Devin et oli lähedal 26aastaselt korvpallurikarjäärist unistamisest loobumisele. 

Edasi lugemiseks: