„Ausalt öeldes meeldis mulle Eestis kõik ja soovin sellega riigiga oma tuleviku siduda. Tahaksin edaspidigi jääda jalgpalli juurde. Minu suur unistus oleks luua Eestisse varem või hiljem oma jalgpallikool,“ vaatab Wakui tulevikku.

Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
1. detsember 2021, 10:39

Karjääri lõpetanud Kalju legend Wakui: Brasiilias mind sõimati, Sloveenias löödi, Tšehhis oli kihlveoskandaal, aga Eestist on ainult head mälestused

Seitse hooaega Eesti meistriliigas mänginud Hidetoshi Wakui lõpetas möödunud nädalal karjääri. 38aastane keskväljavõlur meenutas Õhtulehele värvikat karjääri, kuhu kuulub Jaapani spordisüsteemi hammasrataste vahele jäämine, sõim Brasiilias, peks Sloveenias ning mängutulemustega manipuleerimine Tšehhis. Lõpuks leidis Wakui endale kodu Eestis, kust tal on vaid soojad mälestused.

„Koroonapandeemia mõjutas mu pere väga tugevalt. Ma mängisin Soomes, aga mu pere oli Eestis. Paar klubi on mind kutsunud treeneriks, aga jalgpallis on mu meelest võistkondade eelarved kukkunud – nii, et peamiselt olen praegu Jaapanis. Aga vähegi sobiva pakkumise korral tuleksin esimesel võimalusel Eestisse tagasi,“ tunnistab endine Nõmme Kalju ja Tallinna Kalevi poolkaitsja Hidetoshi Wakui, kes tõmbas möödunud kolmapäeval ametlikult mängijakarjäärile joone alla.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99