Tuuli Tomingas Östersundi MK-etapil.

Foto: Erakogu
Talisport
1. detsember 2021, 11:51

Tundmatu pätt pistis Östersundis nahka Tuuli Tomingase toidu (9)

Möödunud nädalavahetusel Östersundis alguse saanud tänavune laskesuusatamise MK-sari tõi Tuuli Tomingale esimesed MK-punktid, kuid need ei tulnud kergelt – nimelt varastas seni tuvastamata meesterahvas hotelli külmkapist ära Tomingase eritoidu.

„Mul on välja kujunenud must-be toidud, mida hotellides tihtilugu ei pakuta, näiteks kohupiim ja teatud puuviljad, mida olin varunud ka siin hotelli koridoris asetsevasse külmkappi,“ kirjutas Tomingas Topauto blogis.

„Reedest söömaaega tahtsin nendega täiendada, aga neid külmkapis enam polnud. Eeldasin, et tegu on eksitusega, kuid hiljem saabus mu Facebooki postkasti sõnum, et meiega samas hotellis olevate poolakate toit on samuti kaduma läinud ning üks nende tiimi liikmetest oli märganud ringi luusimas kahtlast meest, kes astus uksest sisse, tegi omale kohvi, kadus külmkapi juurde ja veidi hiljem kõndis sirge seljaga meie hotellist välja. Hotelli personaliga suheldes selgus, et tegu on ilmselt vargusega ja oma toitu ma enam ei näe.“

Samuti tabas Östersundis väike äpardus Tuuli Tomingase tiimi teist suusatajat Susan Külma, kelle relv ei vastanud kontrollis nõuetele. Tema relva kaba oli ehitatud sedasi, et päästik polnud piisavalt sügaval ja kujutas väidetavalt ohtu. Susan oli suvi otsa harjutanud just selle kabaga ning nüüd oli vaja leiutada viis, kuidas puust osale midagi juurde ehitada. Selle õhtuse ajaviite võttis enda peale Indrek Tobreluts, kes kasutas mingit tahenevat möginat, et päästikut ümbritsev ala nõuetele vastavalt ära katta, kirjutas Tomingas. Järgmisel päeval sai Susan uuel katsel kontrollist läbi ning tal tuli kiiresti selle väikese muudatusega kohaneda.