Kuna 34aastane Roman on klubita ning 22aastane Sergei mängib Soomes, kas siis võime uuel hooajal näha üht neist Narvas. „Ei, ma ei usu. Sergei on minu käe all olnud mitu korda, aga iga kord muutusid teised kadedaks, et ta mängib tänu isale. See tegi talle haiget. Ta oli enne mind Jurmala Spartaksis ning kui mind kutsuti treeneriks, siis ta oli selle vastu,“ tunnistab Aleksei Jerjomenko seenior, et poegi ta Transi kaasa ei võta.

Foto: facebook.com/fkspartaks
Jalgpall
2. detsember 2021, 16:55

Transi peatreeneriks palgatud Soome jalgpalli elav legend: mulle meeldib mõelda, et vutti mängitakse publikule ja ei loe ainult tulemused

Nõukogude liidu noortekoondisi esindanud ning Spartakiga riigi meistriks tulnud Aleksei Jerjomenko pidi 1990. aastal siirduma Hispaania kõrgliigasse, kuid jäi süsteemi hammasrataste vahele ning maandus Soome klubis Jaro, kus tõusis põhjanaabrite jalgpalli legendiks. Uuest hooajast Narva Transi juhendav Jerjomenko räägib Õhtulehele, kuidas tal jäi Sergei Ratnikovi pärast esimesel aastal Jaros mängimata, miks ta ei pääsenud Soome koondisesse, mis oli tema pika karjääri saladus ning kuidas tal õnnestus üles kasvatada kaks tippliigadesse jõudnud poega.

„Soome keeles saan kõigest aru, suudan vigadega oma mõtted edasi anda, aga mu teine keel on rootsi. Olen pikalt elanud Soomes Jakokbstadis, kus 60% elanikest räägivad esimese keelena rootsi keelt. Suures plaanis on Jakobstad nagu Narva Eestis. Aga kui loen eesti ajalehti siis saan sõnadest aru,“ selgitab Jerjomenko alustuseks, miks eelistab intervjuud teha inglise keeles.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99