Johannes Hösflot Kläbo ei soovi enam Viaplay-teemat kommenteerida.

Foto: TASS / SCANPIX
Talisport
2. detsember 2021, 18:28

Kläbo pani logotülile punkti, kuid vaikis pressikonverentsil. „Skandaali peategelane on tüdinenud!“

Norra suusastaar Johannes Hösflot Kläbo on viimasel ajal olnud kodumaa meedia huviorbiidis seoses sellega, et keeldus Ruka MK-etapil kandmast oma võistlusdressil suusaliidu sponsori Viaplay logo. Nüüdseks on ta olukorraga leppinud, kuid pareeris tänasel pressikonverentsil teemaga seotud küsimusi. Ajakirjanikud pinnisid kuis oskasid, ent Kläbo ei lisanud pressiteates öeldule sõnagi.

Tüli tekkis selle pärast, et Kläbo näeb voogedastusplatvormi sponsorluses huvide konflikti. „Minu arvates ei saa sellest koostööst kasu ei suusaliit ega Viaplay,“ sõnas Kläbo nädala alguses Norra väljaandele Adresseavisen.

„Vastupidi, see võib olla kahjulik, sest nende sõltumatus satub küsimuse alla. See pole kummalegi osapoolele hea.“

Ta lisas: „Ma näen selles probleemi, et Viaplayst on saanud suusaliidu kommertssponsor. Viaplay kajastab suusasporti ajakirjanduslikult, aga on samal ajal sponsor. See võib tekitada küsimusi meie sõltumatuse ja usaldusväärsuse kohta. Otsustasin sellest hoiduda ja panna Rukal selga võistlusdressi, millel pole Viaplay logo.“

Mõistagi ei meeldinud Norra suusaliidule, et nende suurim täht puikleb sponsorlogo osas vastu, kuid tänaseks on tüli läbi. Kläbo nõustus lisama Viaplay logo oma riietele ja kommenteeris seda pressiteates nii:

„Minu jaoks on olnud oluline väljendada oma muret usaldusväärsuse ja sõltumatuse pärast, kui sisupakkujad ja teleõiguste omajad nagu Viaplay sõlmivad samal ajal ka sponsorlepinguid. Ma pean silmas seda, mida olen selle juhtumi puhul kogu aeg silmas pidanud. Samas olen nüüdseks nõustunud eksponeerima Viaplay reklaami oma võistluskombinesoonil.“

Täna osales Kläbo Lillehammeris pressikonverentsil, kuid keeldus Viaplay-teemat kommenteerimast. Norra ajakirjanikud proovisid nii- ja naapidi, kuid tulutult. Miks skandaali peategelane vastuseid ei anna?

„Sest peategelane on tüdinenud,“ vastas Kläbo.

Norra murdmasuusatamise mänedžer Espen Bjervig ei avanud teemat samuti süvitsi, kuid märkis, et Kläbo ja suusaliidu suhted on head.