Judo olümpiavõitja Margaux Pinot (vasakul) riputas selle pildi Instagrami ja väitis, et vigastused tekitas tema treenerist elukaaslane Alain Schmitt (paremal, foto on tehtud tänasel pressikonverentsil).

Foto: Instagram / @margaux.pinot ja AFP/SCANPIX; kollaaž: Õhtuleht
Spordivaria
2. detsember 2021, 21:17

Judo olümpiavõitja väidab, et langes koduvägivalla ohvriks: arvasin, et suren!

Tokyo olümpiamängudel kuni 70 kg kaaluvate naiste seas judo olümpiavõitjaks kroonitud prantslane Margaux Pinot (27) avaldas Instagramis pildi oma siniseks pekstud näost ja väitis, et seda tegi tema kallim Alain Schmitt (38), kes on ühtlasi ka Pinot' treener.

„Ööl vastu pühapäeva langesin kodus oma partneri ja treeneri rünnaku ohvriks,“ kirjutas Pinot eile Instagramis. „Mind solvati, löödi ja mu pea tabas mitu korda põrandat. Ja lõpuks mind kägistati.

Arvasin, et suren, kuid mul õnnestus põgeneda naabrite juurde, kes helistasid viivitamatult politseisse. Mul on mitu vigastust, sealhulgus murtud ninaluu ja ma ei saa 10 päeva tööle minna.“

Politsei pidas Schmitti kinni. Mees eitas süüd ja eile otsustas kohus ta vabaks lasta, sest süüdistuse esitamiseks polnud piisavalt asitõendeid. See valmistas Pinot'le meelehärmi.

„Mis on nende laimav kaitsetaktika väärt võrreldes minu haavade ja korteri põrandal oleva verega?“ küsis ta pisut hiljem Instagramis. „Mis on puudu? Vahest surm? Tõenäoliselt päästsid mind judooskused. Tunnen kaasa neile, kes ei saa sama öelda.“

Schmitt sõnas kohtus, et pole iial naist löönud. „See on jamajutt!“ väitis ta.

Tema kaitsja lisas, et nii tugev mees nagu Schmitt oleks võimeline tekitama palju suuremat kahju.