Kristjan Ilves.

Foto: Aldo Luud
Talisport
3. detsember 2021, 15:34

Kristjan Ilves oleks tõrkuva varustuse tõttu Lillehammeri hüppemäel peaaegu kukkunud: täielik anomaalia! (5)

Kahevõistleja Kristjan Ilves elas täna Norras Lillehammeri MK-etapil hüppemäe eelvõistlusel (PCR) üle äreva hetke, kui oleks tõrkunud varustuse tõttu peaaegu kukkunud.

Õnneks ta suutis tasakaalu säilitada, ent potsatas juba 68 meetri peal maha ja sai viimase ehk 52. koha. Tänased tulemused lähevad käiku ainult sel juhul, kui ilmastik ei luba pühapäeval võistelda.

„Mul oli klambri tagaosaga probleem,“ selgitas Ilves Õhtulehele. „Vasak suusk lihtsalt jäi alla, oleksin peaaegu kukkunud. Selles mõttes täiesti anomaalia, sest hüppasin sama varustusega Rukal ka, aga pärast vaatasin üle selle ja tõepoolest see pulk, mis seal taga on, ei liikunud nii hästi kui teisel suusal.“

Jutt käib sellest vidinast, mis jääb punase ringi sisse. Siin pildil on kõik nii nagu peab.

Foto: Aldo Luud

Kiita polnud ka Ilvese proovihüpe: 84,5 meetri pikkune õhulend andis 37. koha. „Proovivoorus ma lihtsalt tõukasin liiga vara ja tegelikult ka siis suusk ei tulnud, aga ma arvasin, et see oligi sellepärast, et tegin halva hüppe, aga PCR-is oli suht okei hüpe ja lihtsalt suusk ei tulnud ülesse. Siis sain aru, et see ei saa lihtsalt [hüppe]tehnikast olla,” ütles ta.

„Arvan, et seal oli mitu asja: ise olin võib-olla natuke liiga ründav, taganttuul oli päris kõva ja siis klamber ka ei liikunud nagu oleks pidanud.”

Nüüdseks peaks mure lahendatud olema, kuid tõde selgub pühapäeval. Homme on kavas võistkonnavõistlused, mis tähendab, et Ilves ei pääse hüppemäele, vaid peab piirduma suusatrenniga.

Tänase eelvõistluse parima tulemuse saavutas sakslane Terence Weber, kes hüppas 95,5 meetrit ja teenis 139 punkti. Talle järgnesid norralased Jarl Magnus Riiber (98 meetrit ja 138 punkti) ja Jens Luraas Oftebro (95 meetrit ja 137,6 punkti).

Individuaalne normaalmäe hüppevõistlus algab pühapäeval kell 11.50 ja 10 km pikkune suusasõit 15.00.