ÜKSI VÕI PAARILISEGA? Juba mitu aastalõppu järjest kerkib pinnale teema, kas rallisõitja Ott Tänak on individuaal- või võistkonnasportlane.Foto: Raigo Pajula / EOK
Spordivaria
4. detsember 2021, 08:00

Miks jättis EOK Tänaku parimate meessportlaste nimekirjast välja? (4)

2017. aastal Eesti parimaks meessportlaseks valitud ning kahel järgneval talvel teiseks jäänud Ott Tänak tänavu EOK kodulehel avaldatud meessportlaste nimekirjas pole. Otsuse taga oleva EOK sportlaskomisjoni juht Gerd Kanter tunnistab, et nende silmis on ralli võistkondlik ala, mistap Tänak on koos Martin Järveojaga nomineeritud seal. Eesti suurimate ajalehtede spordiosakondade juhtide arvamus jaguneb kahte leeri, aga Delfi ja Eesti Päevalehe sporditoimetust vedava Peep Pahvi sõnul ajavad mingid inimesed taga oma jonni ja see näitab väiklust.

Kanter osutab, et probleem peitus mõne aasta taguses otsuses, tookord polnud selle taga EOK sportlaskomisjon. „Minu silmis on ralli võistkonnasport. Kunagi loodi pretsedent, reegleid painutati ja see tegi asja segaseks, miks üks kord on nii ja teine kord naa. Sportlaskomisjon on Otti alati näinud võistkonnasportlasena. Kui [neljapaadis sõudev] Allar Raja oleks individuaalses arvestuses nimekirjas, siis mida peaksid tundma teised kolm meest? Kui me vaatame eraldi Otti, siis kuhu jääb Martin Järveoja saavutus?“ küsib EOK sportlaskomisjoni esimees Gerd Kanter, kes oli koosolekul teema algataja.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99