Kregor Zirk.

Foto: AFP/Scanpix
Ujumine
4. detsember 2021, 09:34

VIDEO | Eesti parim meesujuja tegi tubli esituse ja tema klubi liigub maailma parima ujumistiimi tiitli suunas

Hollandis Eindhovenis peetakse sel nädalavahetusel ISL ujumisliiga finaalvõistlust, kus mängus pole midagi muud kui maailma parima ujujumistiimi tiitel. Meie mehe Kregor Zirgi tiim Energy Standard hoiab avapäeva järel esikohta ning oma esimeses ujumises tegi korraliku etteaste ka Zirk.

Zirk sulpsas reede õhtul basseini 400 meetri vabaltujumises ning lõpetas selle kolmandana. Eestlase ajaks tuli 3.41,69, mis jäi tema enda nimele kuuluvast rahvusrekordist vähem kui sekundi kaugusele. Tiimile üheksa punkti toonud Zirgi ette mahtusid britt Tom Dean (3.40,67) ja ameeriklane Townley Haas (3.40,82).

Võistluspäeva lõpul Facebooki postitatud videos märkis Zirk, et ujumine läks täpselt nii nagu ta plaanis.

„Teadsin, et Duncan Scott ja Fernando Scheffer alustavad reaalselt väga kiirelt, nii ka oli. Ei plaaninud nendega 100 meetri peale kaasa minna, vaid proovisin kolmandana seina puudutada, sealt kolm punkti teenida ja lõpetada nii kiiresti kui võimalik,“ pajatas Zirk. „200 meetri peal üritasin tiimikaaslase James Guyga kaasas ujuda, saime sellega hakkama. Lootsin küll, et James ujub natuke kiiremini lõpus, aga sellest pole hullu, temast oli palju abi.“

Oma ajaga oli Zirk väga rahul, sest terve nädala on ta kimpus olnud nohuse nina ja kriipiva kurguga. Sellest hoolimata näitas ta distantsi viimasel 50 meetril kõige kiiremat minekut, mis on Zirgi sõnul tänast silmas pidades väga hea märk.

Täna teeb Zirk kaasa 200 meetri liblikujumises ja sama pikas vabaltujumises. Energy Standard hoiab esimese päeva järel nelja tiimi konkurentsis esikohta, edestades Cali Condorsit 21 punktiga. London Roar jääb maha juba 65 ja LA Current täpselt saja punktiga.

„Teisel päeval olema tavaliselt tugevamad olnud, nii et saab huvitav olema. Loodame selle asja ära võita!“ lõpetas Zirk enesekindlalt.