Esimese sprindisõidu poodium.

Foto: Twitter / Formula 2
Auto-Moto uudised
4. detsember 2021, 21:48

Esimeses sõidus poodiumile tulnud Vips pidi teise katkestama: „Ma olen idioot, palun vabandust!“

Vormel 2 sarja hooaja eelviimasel etapil Saudi Araabias jõudis Jüri Vips esimeses sprindisõidus poodiumile, kui ületas finišijoone Marcus Armstrongi ja Liam Lawsoni järel kolmandana.

Vipsi Hitechi tiimikaaslane Lawson alustas sõitu esimeselt kohalt, DAMSi piloot Armstrong teisena ja Vips kolmandana. Esikolmikus lõpetasidki samad sõitjad, aga selle vahega, et Armstrong pääses juba stardiga Lawsonist mööda. Lõpuks edestas Uus-Meremaa võidusõitja Lawsonit poole sekundiga, Vips kaotas võistkonnakaaslasele kaks sekundit.

Teises sprindisõidus läks Vips rajale kaheksandalt positsioonilt, kuid tõusis stardiga seitsmendaks. Kuuendal ringil lubas ta brasiillase Felipe Drugovichi endast mööda ja proovis kohe vastu rünnata, kuid sõitis vastasele tagarattasse, kaotas esitiiva ning peagi katkestas. „Ma olen idioot! Palun vabandust, kutid!” teatas ta meeskonnale raadioside vahendusel.

Hitechi jaoks oli teine sõit eriti masendav, kuna katkestas ka eestlase meeskonnakaaslane Lawson. Sõidu võitis sarja üldliider Oscar Piastri.